Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Kоботът YuMi на ABB намери приложение в тестването на банкомати

08.08.2019   |   Реализации
 

Швейцарският доставчик на софтуер за плащания Abrantix използва колаборативния робот YuMi на ABB за автоматизирано тестване на банкоматите на Diebold Nixdorf.

Разработеният от Abrantix софтуер подава команди на YuMi да тества често извършвани операции на банкомат, например вкарване на карти, въвеждане на PIN кодове и издърпване и вкарване на банкноти. За да се гарантира, че софтуерът може да се справи с най-различни проблеми, прототипният двурък YuMi е програмиран дори нарочно да прави подобни на човешки грешки като например вкарване на банкноти, захванати с кламер.

"Досега циклите на тестване можеха да се превърнат в затруднения и дори рискове по критичния път на пускането на нов код в употреба. С новото продуктово решение, базирано на робота YuMi, всичко това е много по-контролирано и сега служителите могат да се съсредоточат върху подобряването на тестовете и процедурите или да разработват нови функции на софтуера, докато YuMi тества банкоматит", сподели изпълнителният директор на Abrantix Даниел Екщайн.

Програмистите създават нови функции на софтуера за банкомати през деня, които след това се тестват от YuMi през нощта, обратната връзка се проверява на следващия ден.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   колаборативни роботи   коботи   YuMi  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Реализации

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...