Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Kоботът YuMi на ABB намери приложение в тестването на банкомати

08.08.2019   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Швейцарският доставчик на софтуер за плащания Abrantix използва колаборативния робот YuMi на ABB за автоматизирано тестване на банкоматите на Diebold Nixdorf.

Разработеният от Abrantix софтуер подава команди на YuMi да тества често извършвани операции на банкомат, например вкарване на карти, въвеждане на PIN кодове и издърпване и вкарване на банкноти. За да се гарантира, че софтуерът може да се справи с най-различни проблеми, прототипният двурък YuMi е програмиран дори нарочно да прави подобни на човешки грешки като например вкарване на банкноти, захванати с кламер.

"Досега циклите на тестване можеха да се превърнат в затруднения и дори рискове по критичния път на пускането на нов код в употреба. С новото продуктово решение, базирано на робота YuMi, всичко това е много по-контролирано и сега служителите могат да се съсредоточат върху подобряването на тестовете и процедурите или да разработват нови функции на софтуера, докато YuMi тества банкоматит", сподели изпълнителният директор на Abrantix Даниел Екщайн.

Програмистите създават нови функции на софтуера за банкомати през деня, които след това се тестват от YuMi през нощта, обратната връзка се проверява на следващия ден.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   колаборативни роботи   коботи   YuMi  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Пазар

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...