Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

АББ и IBM си сътрудничат за укрепване на киберсигурността на индустриалните операции

20.10.2020   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

АББ и IBM обявиха своето сътрудничество, фокусирано върху свързването на киберсигурността и оперативните технологии (ОТ). Като първи резултат АББ разработи нова услуга за наблюдение на събития, свързани със сигурността, която съчетава експертизата на компанията в областта на системите за контрол на процесите с портфолиото на IBM за наблюдение на събития.

"Сътрудничеството на АББ с IBM дава възможност да се анализират събитията за контрол на процесите в контекста на сигурността и въздействието върху оперативната среда, като се постига значително подобрение в нашето засичане на киберзаплахите към ОТ", коментира Робърт Пътман, глобален мениджър на направлението за киберсигурност и индустриална автоматизация в АББ.

Новото предложение на АББ позволява технологията за събиране и пренасочване на данни да събира данни от регистрите на събитията от системите за контрол на процесите на АББ и да споделя тази информация с IBM Security QRadar, който използва автоматизация и изкуствен интелект, за да помогне за идентифициране на аномалии в сигурността и потенциални заплахи.

Двете компании планират продължаване на сътрудничеството в областта на OT сигурността, за да разработят нови възможности и предложения в отговор на предизвикателствата на клиентите в това пространство.

     
Източник: ABB; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ABB   IBM   киберсигурност  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...