Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

АББ и IBM си сътрудничат за укрепване на киберсигурността на индустриалните операции

20.10.2020   |   Бизнес
 

АББ и IBM обявиха своето сътрудничество, фокусирано върху свързването на киберсигурността и оперативните технологии (ОТ). Като първи резултат АББ разработи нова услуга за наблюдение на събития, свързани със сигурността, която съчетава експертизата на компанията в областта на системите за контрол на процесите с портфолиото на IBM за наблюдение на събития.

"Сътрудничеството на АББ с IBM дава възможност да се анализират събитията за контрол на процесите в контекста на сигурността и въздействието върху оперативната среда, като се постига значително подобрение в нашето засичане на киберзаплахите към ОТ", коментира Робърт Пътман, глобален мениджър на направлението за киберсигурност и индустриална автоматизация в АББ.

Новото предложение на АББ позволява технологията за събиране и пренасочване на данни да събира данни от регистрите на събитията от системите за контрол на процесите на АББ и да споделя тази информация с IBM Security QRadar, който използва автоматизация и изкуствен интелект, за да помогне за идентифициране на аномалии в сигурността и потенциални заплахи.

Двете компании планират продължаване на сътрудничеството в областта на OT сигурността, за да разработят нови възможности и предложения в отговор на предизвикателствата на клиентите в това пространство.

     
Източник: ABB; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ABB   IBM   киберсигурност  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...