Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Глобал-Тест реализира най-големия си проект в областта на ВЕИ за 2020 г.

08.12.2020   |   Реализации
 

Глобал-Тест реализира покривна фотоволтаична централа с инвеститор PIRIN - TEX, дъщерно дружество на Rollmann & Partner Fashion Management GmbH. Работата на централата се следи с онлайн мониторингова система, достъпна от компютър или телефон, която позволява изготвяне на всякакви справки и анализи, отчитане на спестените финансови средства и въглеродни емисии, както и идентифицирането на различни проблеми.

Пиковата инсталирана мощност е 645 kW и е предвидено енергията да бъде използвана за собствени нужди на предприятието. В определени часови интервали ще се генерира и излишък, който ще се използва отново за собствените нужди на обекта, благодарение на иновативното ноу - хау - "виртуален акумулатор", използвано от Глобал-Тест. По този начин собственото производство ще достигне 28% на годишна база. Въглеродният отпечатък на дружеството ще бъде намален със 790 Mt.

     
Източник: Глобал-Тест

Ключови думи: Глобал-Тест   PIRIN-TEX   фотоволтаична централа  

Област: Автоматизация  

SAT
Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България
Arrow Electronics

Последно от Реализации

Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииЕкспертноОбществени поръчки/ТърговеПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...