Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Колаборативни роботи на ABB в иновативен медицински център в Тексас

15.07.2019   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
ABB ще внедри колаборативни роботи в медицински лаборатории на нов здравен център на компанията в иновационния кампус на Тексаския медицински център (TMC) в Хюстън, Тексас.
 
Когато отвори врати през октомври 2019 г., съоръжението ще бъде първият специализиран център на ABB за научноизследователска и развойна дейност в областта на здравеопазването. Изследователският екип на ABB ще работи в кампуса с медицински персонал, учени и инженери с цел разработването на нехирургични медицински роботизирани системи, включително логистични и автоматизирани технологии за лаборатории от следващо поколение.
 
"Процесите в лабораториите от следващо поколение, разработвани в Хюстън, ще ускорят ръчните медицински операции, като намаляват и елиминират затруднения в лабораторната работа и повишават безопасността и последователността. Това е особено приложимо за нови високотехнологични лечения, като например въведените за пръв път в TMC терапии за лечение на рак, които днес изискват ръчни и времеемки процеси на изследване", коментира Сами Атия, президент на бизнес направление "Роботика & Дискретна автоматизация". 
 
Използването на роботи за автоматизиране на повтарящи се задачи като например подготвянето на предметни стъкла и препарати и зареждането на центрофуги ще даде възможност на медицинските специалисти да се фокусират върху по-високо квалифицирана и продуктивна работа и да помогнат повече пациенти да получат лечение чрез драстично ускоряване на развойния процес.
 
ABB е анализирала широк обхват от съществуващи към момента ръчни процеси в медицинските лаборатории и оценява, че с помощта на автоматизацията всяка година могат да бъдат извършвани 50% повече изследвания. Обучаването на роботите да извършват повторяеми процеси ще намали и необходимостта хората да се заемат със задачи, които могат да причиняват увреждания.
 
Колаборативните роботи на ABB, които вече работят в лаборатории за храни и напитки по цял свят, са подходящи за медицински съоръжения, тъй като не изискват предпазни заграждения, за да работят безопасно и ефективно рамо до рамо с хората. Роботите ще предприемат набор от повтарящи се, деликатни и времеемки дейности, включително задачи по дозиране, смесване и пипетиране, както и окомплектоване на стерилни инструменти и зареждане и разтоварване на центрофуги.
 
АВВ прогнозира, че пазарът за нехирургични медицински роботи ще достигне близо 60 000 до 2025 г., което представлява почти учетворяване спрямо 2018 г.
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   колаборативни роботи  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Пазар

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...