Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ABB изгражда усъвършенствана фабрика за роботика в Шанхай

30.10.2018   |   Инвестиции
 
ABB стартира проект за изграждане на високо усъвършенствана, автоматизирана и гъвкава фабрика за роботика в Шанхай. Компанията ще инвестира 150 млн. долара в свръхмодерния център, където роботи ще произвеждат роботи.
 
Новият производствен център Kangqiao ще отвори врати в края на 2020 г. в близост до кампуса на ABB по роботика в Китай. Съоръжението ще съчетава свързаните дигитални технологии на компанията, в това число продуктови решения от ABB Ability, със свръхмодерна колаборативна роботика и иновативни изследвания в областта на изкуствения интелект.
 
"Концепцията зад тази фабрика е същият съвет, който даваме на клиентите си всеки ден: да инвестират в автоматизирани решения, които предоставят гъвкавостта и адаптивността, необходими за растеж в която и посока да поеме пазарът", сподели Сами Атия, президент на дивизия "Роботика и задвижвания" на ABB.
 
За да подпомогне придвижването към масова персонализация в производството и за да гарантира най-високи нива на производителност и гъвкавост, новата шанхайска фабрика ще се възползва широко от софтуера SafeMove2 на ABB, който позволява хора и роботи да работят безопасно на близко разстояние едни от други. В допълнение, роботите YuMi на АББ ще позволяват тясно сътрудничество по множество от задачите по сглобяване на малки части, необходими за произвеждането на един робот на ABB.
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   роботи   ABB Ability   SafeMove2   YuMi  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Инвестиции

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...