Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Германският канцлер Ангела Меркел посети Festo

11.04.2016   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Германският канцлер д-р Ангела Меркел посети завода на Festo в Остфилдрен-Шарнхаузен, Германия. 
 
Посещението беше свързано с въпросите за сътрудничество между хора и машини, ориентираните към бъдещето производствени технологии и обученията на служители за изпълнение на производствените задачи на бъдещето.
 
"Днес имах възможност да видя с очите си как Internet of things и Industry 4.0 постепенно си проправят път в компания като Festo. Имах възможност да наблюдавам производството на клапани и да видя както нивото на автоматизация, така и степента на разнообразие в производството. Така получих по-задълбочено впечатление какви възможности открива на интернетът на нещата", сподели Меркел.
 
В новото производствено предприятие на Festo канцлерът получи личен клапан VUVG директно от производствената линия. Работник от завода демонстрира монтажен робот, който работи с хора без предпазна клетка. Канцлерът разговаря с ръководителите на завода, разработчиците на нови продукти и държа реч пред работниците.
 
"Не само компании като Festo са изправени пред сериозна промяна. Впечатляващо е да се види как служителите не са само са обучавани и имат възможност да образоват извън професионалните си задължения, които изискват обучение, но също така и как организацията на обученията се превръща в част от рутинната всекидневна работа в предприятието", допълни германският канцлер.
     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   Internet of things   Industry 4.0   VUVG   клапани   монтажни роботи  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...