Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Д-р Петер Пост от Festo с втори мандат в научния съвет на германското федерално правителство

04.02.2020   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Считано от 1 февруари т. г. съветникът по корпоративни технологии на Festo д-р Петер Пост получава втори тригодишен мандат като член на научния съвет на федералното правителство и федералните провинции на Германия. Назначението идва лично от държавния глава на федералната република, съобщиха от компанията.

Съветът изпълнява ролята на консултативен комитет по научна политика, а основната му функция е да изготвя препоръки за развитието на науката, научните изследвания и висшето образование по отношение на съдържание и структура и да работи за поддържане на международната конкурентоспособност на германската наука. Освен сред членаовете на научния съвет, до 2023 г. Петер Пост ще бъде и един от тридесет и двамата представители на научната комисия на федерацията.

"За мен е чест да бъда преназначен като член на научния съвет. Работата на звеното се отличава с интензивен и вълнуващ интердисциплинарен диалог и е от особена важност за връзката между обществото, индустрията и науката. Радвам се, че ще продължа да участвам в дискусиите и консултациите по посока формирането на германската научна система", заяви д-р Пост.

Съветникът по корпоративни технологии на Festo е дипломиран специалист по общо машиностроене, притежава и докторска степен от Института по механика и управляваща техника в немския град Зиген. От 1989 г. насам заема различни позиции в сферата на научноизследователската дейност в централата на Festo в Еслинген, включително и ръководител на научните изследвания на компанията. През 2010 г. Петер Пост е отличен със специалната награда на федералния президент на Германия за разработката на бионичен асистент (Bionic Handling Assistant).

Университетът за приложни науки в Еслинген назначава Пост за почетен професор през 2012 г. 60-годишният експерт от Festo е част от множество технологични колаборации и клъстерни разработки в областта на индустриалните изследвания и Industry 4.0 на регионално, национално и европейско ниво.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   Петер Пост  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...