Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Екипът на Festo в България с награда за иновация - 21.01.2020

21.01.2020   |   Начало»Бизнес
 

В края на 2019 г. за първи път бяха раздадени призовете Festo Innovation Award, информираха от дружеството. Д-р Франк Мелцер и Оливер Юнг от Управителния съвет на компанията връчиха наградите на победителите в трите категории.

Призът в категория "Крос-функционален екип от различни локации" бе връчен на международен колектив, който включва служители от 6 държави – България, Германия, Нидерландия, Швейцария, Китай и Корея. Част от колаборацията е и екипът от Глобалния производствен център на Festo в София. Наградената съвместна разработка е система за заместване на кислорода с инертен азот за завод за полупроводникови компоненти.

В останалите две категории – "Функционална иновация" и "Намаляване на разходите", бяха отличени съответно екипите, разработили 4,5-милиметров пиезоелектрически вентил, подходящ за чувствителни на температурни изменения продукти, и процес на нискоскоростно пробиване на отвори, спестяващ разходи и време за допълнително отстраняване на неравностите.

"С новите призове искаме още по-силно да подчертаем значимостта на иновациите за Festo. Развълнуван съм от многобройните висококачествени и интересни кандидатури, които получихме. Журито наистина се затрудни при определянето на победителите. Чудесно е, че Festo продължава да поддържа и прилага капацитета си за иновации", коментира д-р Франк Мелцер.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   Festo Innovation Award  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...