Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Festo представи ново пневматично задвижване с множество варианти за приложение

13.05.2020   |   Технологии
 

Festo представи новия двойнодействащ пневматичен линеен изпълнителен механизъм DFPC. Той е насочен към разнообразни приложения във ВиК сектора, минната промишленост и енергетиката, както и в производството на хартия и целулоза или стоманодобива. Задвижването може да бъде използвано за вентили като спирателни и ножови шибърни вентили или разпределители, или за вентили без корпус – както като нискобюджетни, предварително конфигурирани стандартни варианти на склад, така и като индивидуално конфигурирани версии, информират от Festo.

"Потребителите могат да избират между предварително конфигурираните стандартни варианти на ниска цена, които се предлагат бързо от склад, или да изберат индивидуални конфигурации на хода, дължина на дистанционните болтове на лагерната капачка, бутални пръти с различни дължини, видове резби и диаметри, както и SIL сертификация в случай на необходимост", поясняват от Festo.

"Общата характеристика, която притежават всички предлагани версии на задвижването DFPC, е здравият и издръжлив корпус. Буталният прът, винтовете, гайките и съединителните пръти са изработени от неръждаема стомана, докато тръбните и крайните капачки са изработени от алуминий, което гарантира дългия експлоатационен живот на задвижванията. Амортисьорите за крайно положение от двете страни позволяват високи скорости на движение, докато опционалните сензори за близост осигуряват надеждно разпознаване на крайното положение. На разположение е и външен обемен енкодер, предоставящ по-подробна информация за действителното положение на задвижването", допълват от компанията.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Фесто   Festo   пневматично задвижване  

SAT

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec

Последно от Технологии

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииЕкспертноОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...