Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Festo откри нов център за автоматизация в своята централа в Германия

21.10.2015   |   Инвестиции
 
Като част от своята дългосрочна стратегия Festo започна да развива своята централа в Еслинген като високотехнологичен център. Първият етап от разширяването бе завършен с официалното откриването на новия център за автоматизация (AutomationCenter) на 16 октомври т. г.
 
По време на церемонията министърът на икономическите въпроси на провинция Баден-Вюртемберг д-р Нилс Шмид и кметът на Еслинген д-р Юрген Зигер определиха Festo като "създател на стимул за инженерния град Еслинген и икономиката в региона". 
 
"През последните четири години (2010-2014) Festo отбелязва 8% среден годишен ръст. Започнахме разширяване на своите световни производствени и търговски центрове, без което вече не би било възможно да обслужваме международни пазари. Разширяването на централата ни в Еслинген също бе необходимо в този момент, за осигурим пълно съдействие в съответствие с планирания глобален растеж и да го приложим на практика", подчерта д-р Еберхард Файт, председател на Управителния съвет на Festo Германия.
 
Търговският отдел в Германия, който е най-големият на компанията в света, вече има нов дом с модерен дизайн. 67-метровата сграда със символичен адрес Festo Campus 1 и футуристичен външен вид има за цел да създаде подходяща среда за създаване на нови идеи и иновативен подход в продажбите. 
 
В новия център за автоматизация и в първия етап от строителството на новия кампус на Festo са инвестирани общо 27 млн. евро. Ултрамодерният вид на сградата и нейната комбинация от естетика, технологии и енергийната ефективност подчертават високите стандарти на Festo по отношение на качеството и иновациите във всеки детайл.
 
В съответствие с цялостните екологични изисквания и вземайки предвид посоката на студения въздух, сградата има ромбична форма. Над приземното равнище се издигат 16 етажа, а още два са застроени под земята. Четири стъклени асансьора в двата края на сградата предлагат най-добрите гледки, а още три вътрешни асансьора служат за бързо придвижване служители и клиенти.
 
Фасадата има специални технически характеристики: проектирана като вътрешновентилируема фасада, тя постига най-добрите стойности по отношение на енергийната ефективност и по този начин защитава околната среда и опазва ресурсите. Защитата от вътрешни отблясъци, четиристранните алуминиеви компоненти на съединителните стени и остъкляването ограничават заедно обема на въздуха, който се екстрахира при излагане на пряка слънчева светлина. По този начин нагретият въздух не достига офисите, което ограничава необходимостта от охлаждането им.
 
Цялостната концепция за интелигентни решения е материализирана не само в архитектуратата на новото съоръжение. Сградната автоматизация е интегрирана във всички области на техническата инфраструктура, системите за отопление, вентилация, климатизация, електрическите инсталации, осветлението, засенчването, контрола на достъпа, сигурността и управлението на електроенергия.
     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   Еберхард Файт   Festo Campus 1   Festo AutomationCenter   сградна автоматизация    

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Инвестиции

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...