Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Festo откри високотехнологичен завод в Германия

13.10.2015   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Festo откри нов завод за високотехнологично производство на вентили, вентилни острови и електронни изделия в индустриалната зона Шарнхаузен на град Остфилдерн, Германия. Предприятието се отличава с енергийно ефективни процеси, висококачествена продукция, устойчиво и зелено производство.
 
Заводът в Шарнхаузен е разположен на площ от 66 000 кв. м и в него работят 1200 души. В рамките на предприятието се прилагат много от идеите и изискванията на Industry 4.0 – например служителите ежедневно работят директно и напълно безопасно с гъвкав робот, който им помага и ги освобождава от едностранните задачи. В момента се работи и по създаването на цялостна система за енергийна прозрачност, която в бъдеще да осигури прозрачност на енергийния поток и потреблението на енергия в предприятието.
 
"Главна цел на Industry 4.0 е създаването на напълно свързано предприятие. В нашия високотехнологичен завод непрекъснато работим за постигането на тази цел, но трябва да подчертаем, че става въпрос за един еволюционен процес", споделя д-р Еберхард Файт, председател на Управителния съвет на Festo Германия.
 
От компанията смятат, че Industry 4.0 означава не само разработването на нови технологии, но също така и поставянето на хората в центъра на производството на бъдещето и подготвянето им за нови задачи чрез обучение и квалификация.
 
Освен че се отличава с висока производителност и конкурентоспособно производство, в новия завод Festo демонстрира на всички клиенти своите най-нови постижения в областта на автоматизацията.
 
"Иновативната ни сила излиза на преден план във високотехнологичния завод. В него създадохме необходимото пространство за прилагане на различни технологични и продуктови разработки и значително подобрихме времето им за пускане на пазара чрез оптимизирани процедури и преустроени основни процеси", добави д-р Файт.
     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Еберхард Файт   Industry 4.0   вентили   вентилни острови  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Пазар

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...