Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Международна конференция за големи обеми данни под егидата на IEEE предстои в София

Осмо издание на международната конференция "Големи обеми данни, познания и инженеринг на системи за управление в областта " ("Big Data, Knowledge and Control Systems Engineering" – BdKCSE'2023), провеждана ежегодно под егидата на Института на инженерите по електротехника и електроника (IEEE), ще се състои на 2 и 3 ноември т. г. в столицата.

 

Форумът се организира от Съюза по автоматика и информатика "Джон Атанасов" (САИ) в партньорство с Института по информационни и комуникационни технологии към Българската академия на науките (ИИКТ – БАН).

 

Водещи цели на събитието

 

Академичното събитие има за цел да осигури отворена платформа за споделяне на информация относно текущия научноизследователски напредък, най-иновативните подходи и резултатите от оригинални проучвания в сферата на управлението на големи информационни масиви, технологиите и приложенията в областта.

 

"Темата на конференцията отразява експоненциалното нарастване на информационните масиви в практиката и все по-иновативните методи за събиране, съхранение, споделяне и анализ на данни. Съвременните технологии стават все по-комплексни, наред с приложенията в това направление. Интеграцията между различните платформи, сложните връзки между приложенията и ускореното технологично развитие са предизвикателства от ново поколение във връзка с управлението на информацията", коментират организаторите.

 

Тематичен обхват

 

Сред основните дискусионни теми в рамките на форума ще бъдат развоят на продукти, мениджмънтът на иновационни процеси и научните изследвания в тази сфера. "Big Data технологиите непрекъснато раздалечават границите по отношение на обемите, разнообразието, скоростта на пренос, изменчивостта и достоверността на данните, следвайки една критична крайна цел – стойността.

 

Водейки се от тези аспекти, конференцията за пореден път ще даде своя принос за подобряване на разбирането на големите информационни масиви, инженеринга на системи, моделирането на данни и човешкото познание в областта", допълват от САИ.

 

Организаторите се стремят да подпомагат изследователската общност в по-лесното идентифициране на ключови възможности за разработване на нови и различни интелигентни методологии и техники за управление на големи обеми данни.

 

Акцентите в програмата

 

Някои от водещите теми, които ще бъдат засегнати по време на експертните лекции, презентации и тематични панели на BdKCSE'2023, са:

 

 • Big Data инфраструктури;
 • Управление на големи информационни масиви;
 • "Big Data search" и "Big Data mining" технологии;
 • Анализ на големи обеми данни за целите на интелигентното обучение;
 • Развитие на приложенията в областта;
 • Сигурност и поверителност при големите обеми данни;
 • Безжични технологии с възможности за обработка на големи обеми данни;
 • Знания и управление на данни;
 • Системен анализ, анализ и поддръжка при вземане на решения;
 • Научни и оперативни изследвания в сферата на информатиката и големите обеми данни;
 • Интелигентни системи за управление;
 • IoT мрежи и интелигентни среди.
     
Източник: САИ

Ключови думи: САИ   ИИКТ-БАН   големи обеми данни   големи информационни масиви   Big Data  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Предстоящо

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...