Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

automatica вече ще се провежда всяка нечетна година паралелно с LASER World of PHOTONICS

Водещото международно изложение за интелигентна автоматизация и роботика automatica сменя графика си на провеждане, обявиха организаторите от Мюнхенски панаир.

 

Мащабният форум, който традиционно събира глобалния бранш веднъж на всеки две години, ще реализира още едно издание само 12 месеца след последното. Така събитието вече ще се организира всяка нечетна година паралелно с друг утвърден изложбен формат на Messe Muenchen - LASER World of PHOTONICS, който се фокусира върху новостите при компонентите, системите и приложенията в сферата на фотониката.

 

Основните теми

 

automatica 2023 отново ще е през юни – от 27-ми до 30-и, а трите основни тематични области на тазгодишната изява ще бъдат:

 

  • Дигитална интеграция и изкуствен интелект: добавена и виртуална реалност, цифрови близнаци и стандарти за свързано производство;
  • Устойчиво производство: въглеродна неутралност, кръгова икономика, приложения на изкуствения интелект в сферата на устойчивостта, зелени технологии;
  • Бъдещето на труда: колаборация между хора и машини, сервизни и мобилни роботи, достъпна автоматизация за МСП.

Сред акцентите в програмата на изложението ще бъде и третото издание на иновативната платформа за изкуствен интелект и роботика munich_i, което организаторите ще проведат в партньорство с института по роботика и машинна интелигентност (MIRMI) към Техническия университет в Мюнхен.

 

Разнообразна съпътстваща програма

 

По време на четиридневната проява ще се състои традиционната среща на върха в сферата на високите технологии Hightech Summit (на 28 юни т. г.), както и специализираното шоу за роботика и AI иновации AI.Society. Интереса на посетителите ще привлече и третото международно състезание Robothon.

 

Специално внимание на стартиращите компании в сектора ще бъде отделено в рамките на популярната Start-up Arena, а последните достижения в машинното зрение и интелигентната поддръжка ще бъдат демонстрирани на специални съвместни щандове. Сред форматите, включени в съпътстващата програма на automatica 2023, ще бъде и поредица от сценични презентации на теми като: мобилни роботи в производството, сервизна роботика и подкрепа за младите таланти в сегмента.

 

В специализирана тестова зона малките и средни предприятия с интерес да повишат нивото си на автоматизация ще имат възможност да изпробват на живо водещи модели промишлени роботи.

 

 

Глобалният бранш на едно място

 

Участие в събитието като изложители дотук са потвърдили редица световни производители на роботизирани системи, включително ABB, FANUC, Kawasaki, KUKA, Stаubli, Universal Robotics и Yaskawa. Своите иновации в сферата на асемблирането и манипулирането ще представят AFAG, Bosch Rexroth, Deprag, Festo, Hahn Group, Mikron, PIA Automation, Schaeffler, Schunk, Weber Schraubautomaten и др.

 

В областта на машинното зрение гостите от цялото земно кълбо ще имат възможност да се запознаят с последните продукти и решения на утвърдени компании като Basler, Carl Zeiss, Cognex, IDS, MVTec, VMT, Visio Nerf и т. н.

 

Сред останалите глобални брандове, които ще се включат в проявата, са Beckhoff, Heidenhain, ifm, Murrelektronik, Siemens и др. Организаторите очакват и голям брой нови фирми да дебютират в платформата тази година със собствени експозиции.

     
Източник: automatica

Ключови думи: automatica   LASER World of PHOTONICS   Мюнхенски панаир   Messe Muenchen   автоматизация   роботика  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Предстоящо

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...