Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Две международни конференции с фокус върху автоматизацията ще се проведат през юни и юли в Созопол

Тазгодишното издание на мащабния летен форум "Дни на науката на ТУ-София" в Созопол, организиран от факултета по автоматика на Технически университет – София, ще включва две международни академични събития, които ще акцентират върху новостите в автоматизацията.

Първото от тях – научната конференция "Автоматика, роботика и изкуствен интелект" (ICARAI) 2023, ще се проведе от 6 до 19 юни, а второто – научно-техническата конференция "Автоматизация на дискретното производство" ще се състои между 29 юни и 7 юли т. г.

 

Иновациите в автоматиката, роботиката и ИИ

 

ICARAI 2023, вече организирана под егидата на Институтa на инженерите по електротехника и електроника (IEEE), е наследник на международната научна конференция "Автоматика", която ТУ-София ежегодно провежда.

 

Основните тематични направления на форума включват:

 

 • Електрозадвижване и автоматизация на машини;
 • Индустриална управляваща техника;
 • Робототехнически системи;
 • Системи и управление;
 • Приложения на изкуствен интелект;
 • Информационна измервателна техника;
 • Tеоретична електротехника;
 • Биоелектроинженерство.

Част от съпътстващата програма на събитието ще бъде работилница по дълбоко самообучение с акцент върху обработката на изображения в медицината. Модулът ще обхване множество лекции по актуални теми в сферата, включително: прилики и разлики между машинното и дълбокото самообучение, конволюционни невронни мрежи, методи за оценка на ефективността на модели и др. Втората част на уъркшопа ще бъде с практическа насоченост.

 

За участие в ICARAI 2023 можете да се регистрирате тук до 31 март т. г.

 

Последните новости в производствената автоматизация

 

32-ата международна научно-техническа конференция "Автоматизация на дискретното производство (АДП)" ще посрещне учени и изследователи от България, Германия, Чехия, Грузия, Беларус, Сърбия, Северна Македония и др.

 

Форумът, организиран ежегодно от машиностроителния факултет (МФ) на ТУ-София от далечната 1971 г. насам, за пореден път ще представи и дискутира технологичните новости в областта на мехатрониката, автоматизацията и роботизацията на производствата с дискретен характер.

 

В допълнение към представителите на техническите университети и институти от България и Европа, в академичното събитие традиционно взимат участие и множество фирми и организации от страната, както и докторанти и студенти, обучавани в едноименната катедра "АДП" на МФ.

 

В програмата на конференцията са обособени девет основни научни направления:

 

 • Теоретични проблеми на автоматизацията на дискретното производство;
 • Технологии и машини за автоматизираното дискретно производство;
 • Автоматизиране потока на детайлите;
 • Промишлени роботи и роботизирани комплекси;
 • Автоматизация на монтажа;
 • Мехатроника
 • Системи за управление в дискретното производство;
 • Иновации и инженеринг на автоматизираното дискретно производство;
 • CAD/CAM/CAE системи и виртуално инженерство.

В рамките на "Дни на науката" в ТУ-София всяка година се провеждат над 30 специализирани форума, организирани от водещи организации и изследователски звена на висшето учебно заведение, които привличат сериозен международен интерес.

 

"Широкото международно участие и интердисциплинарният характер на представяните изследвания, присъствието на много компании, които не само спонсорират тези форуми, но и активно участват в представените разработки, са ярко доказателство, че това е платформа за истински трансфер на знания и технологии от науката и академичните среди към бизнеса, регионите и обществото", коментира ректорът на университета проф. Иван Кралов.

     
Източник: ТУ-София; снимка: Dreamstime

Ключови думи: ТУ-София   Дни на науката   автоматика   роботика   изкуствен интелект   дискретно производство   мехатроника   автоматизация  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Е-книга Изкуствен интелект в индустрията
Последно от Предстоящо

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...