Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Следващото събитие от поредицата RoboTalks насочва вниманието към технологиите за домашна автоматизация

07.03.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Тазмесечното издание от серията информационни събития на живо RoboTalks, организирани от клуба по роботика към Технически университет – София (RoboClub.bg), ще се проведе на 29 март.

Събитието ще се състои от 19:00 ч. в 8-ми учебен блок на висшето учебно заведение (зала "Проф. Цветан Лазаров"), а темата ще бъде " Как се създават приложения за умни устройства за дома с най-новите технологии и инструменти?". Лектори на форума ще бъдат Ивайло Граматиков и Петър Стоянов от Coherent Solutions.

 

Ноу-хау в сферата на smart home решенията

 

Лекцията ще запознае гостите с динамично развиващата се сфера на домашната автоматизация и smart home решенията. Гостите ще имат възможността да се запознаят с основните стъпки при реализацията на проекти в този сегмент, както и с водещите технологии, които се използват. Експертите ще дадат примери за различни умни устройства за дома, които са разработили, и ще споделят основните предизвикателства, които са срещнали в процеса.

 

"Coherent Solutions е американска компания за консултантски услуги и разработка на софтуер. Фирмата е специализирана в разрешаване на клиентски бизнес казуси, като за целта комбинира глобален опит, иновации и креативност, за да създава технологични решения от световна величина.

 

Портфолиото й обхваща услуги, които покриват целия жизнен цикъл на софтуерната разработка. Coherent Solutions работи с компании и организации в сферата на здравеопазването, технологичния сектор, производството и електронната търговия", поясняват от RoboClub.bg.

 

Лекторите на предстоящото събитие са част от екипа на Coherent Solutions от две години, като и двамата заемат позицията .Net Developer. Петър Стоянов разполага с опит в изпълнението на проекти в сферата на софтуера за 3D моделиране, CRM системите и приложенията за интелигентна домашна автоматизация. Ивайло Граматиков се занимава основно с разработка на смарт решения за умни домове, допълват от клуба по роботика към ТУ-София.

 

За участие във форума е необходима предварителна регистрация, която можете да направите тук. Повече информация ще намерите във фейсбук страницата на събитието. Ако имате допълнителни въпроси, можете да се свържете с организаторите на RoboTalks на имейл адрес robotalks@roboclub.bg или на тел. +359 89 877 3596.

 

Когато експертите говорят...

 

Студентският клуб по роботика към ТУ-София стартира инициативата RoboTalks през януари т. г., като първата проява постави акцент върху спецификите при реализирането на проекти в сферата на промишлената автоматизация. Лектор на пилотното издание беше Николай Кривошиев, ръководител на направление "CNC системи и индустриални роботи" във фирма Ехнатон.

 

Февруарското издание представи спецификите на  процесната и дискретната автоматизация и разликите между тях, а лекцията води управителят на Симлоджик Пламен Пенев. Сред темите на събитието бяха: платформите за заводска автоматизация, PLC/HMI системите, DCS решенията, новостите при измервателната техника, дискретната автоматизация на машини и роботизирани системи, както и различните подходи за управление при решаване на задачи в двата сегмента.

 

Поредицата от събития на RoboClub.bg цели ежемесечно да среща аудиторията с доказани специалисти от различни технологични сфери, които да споделят своя опит по теми и въпроси в областта на:

  • Автоматизацията;
  • Изкуствения интелект;
  • Роботиката;
  • Електрониката;
  • Софтуера;
  • Индустриалното инженерство и др.
     
Източник: RoboClub.bg

Ключови думи: RoboClub.bg   RoboTalks   домашна автоматизация   smart home   смарт устройства   Coherent Solutions  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...