Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Allterco се преименува на Shelly Group

27.06.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Базираният в София доставчик на IoT решения и системи за интелигентен дом Allterco обяви, че променя търговското си наименование на Shelly Group. Новото име на дружеството отразява бизнес модела и корпоративната идентичност на групата, като се унифицира с водещия фирмен бранд, съобщиха още от компанията.

 

Решението на Съвета на директорите за преименуване беше прието с широка подкрепа на Извънредното общо събрание на акционерите по-рано този месец. Сред одобрените на срещата решения беше и разкриването на нова управленска структура в компанията – оперативен борд, който да подпомогне координацията на стратегическото управление и оперативната дейност.

 

В хронологичен план

 

Компанията е основана преди 20 г. с дейност, фокусирана в сферата на телекомуникациите и мобилните технологии. Разкриването на IoT подразделение във фирмената структура през 2013 г. полага основите на съвременната й пазарна ориентация в сферата на сградната и домашна автоматизация.

 

Две години по-късно дружеството изцяло се преструктурира, за да акцентира върху IoT направлението си, а през 2019 г. взема решение да продаде телекомуникационния си бизнес. Днес технологичната група се състои от 6 дъщерни компании и разполага с представителства в България, Словения, Германия, Китай и САЩ, а продуктите й се предлагат на над 100 пазара.

 

Бъдещо развитие

 

"Като един от основателите на дружеството съм много доволен, че успешното развитие на бизнеса ни сега намира отражение и в решението за ново наименование на компанията. Не мога да се сетя за по-добро име, което да описва по-добре нашата бързо развиваща се група от компании, от Shelly Group", коментира българският изпълнителен директор на компанията Димитър Димитров.

 

"С новата управленска структура правим още една важна стъпка в по-нататъшното развитие на корпоративното ни управление. Координираното възлагане на задачи и отговорности насърчава ползотворното взаимодействие между различните екипи и постигане на по-добра ефективност и резултати. Целта ни е да се възползваме от всички възможности, които ще доведат до разрастване на бизнеса", допълва другият изпълнителен директор на дружеството Волфганг Кирш.

 

     
Източник: Shelly Group

Ключови думи: Allterco   Shelly Group   IoT   умен дом   интелигентен дом   домашна автоматизация   сградна автоматизация  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...