Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Българският разработчик на IoT решения Shelly Group въведе в експлоатация две нови производствени линии в Китай

06.11.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Базираната в София компания за разработка на Internet of Things решения и системи за домашна и сградна автоматизация Shelly Group, която доскоро функционираше под името Allterco, е въвела в експлоатация две нови производствени линии в партньорската си фабрика в Китай, съобщиха от фирмата.

 

Основна цел на инвестицията е да осигури разширен производствен капацитет в отговор на нарастващото търсене на продукти от сегмента за управление на енергийната ефективност, готовите за инсталиране и използване решения от типа "plug-and-play" и устройствата със Bluetooth и Z-Wave свързаност, което отчитат от компанията.

 

От Shelly са си поставили амбициозната цел да постигнат среден ръст на продажбите от 43% годишно до над 200 млн. евро до края на 2026 г.

 

Тенденциите в търсенето

 

"Много се радваме, че толкова скоро след обявяването на над 10 милиона продадени устройства можем да обявим разширяване на производствения си капацитет, което се дължи на настоящото търсене. Непрекъснатото увеличаване на технологичното ни портфолио и свързаното с това разширяване на продуктовата гама както за крайните, така и за професионалните потребители, дават резултат.

 

Z-Wave продуктите за решения за интелигентни домове и интелигентни сградни системи, придобити под марката Qubino в началото на настоящата финансова година, също вече се отразяват на успеха на дружеството", коментира един от изпълнителните директори на Shelly Group Димитър Димитров.

 

"Пускането на нови производствени линии е доказателство за успешното развитие на бизнеса на Shelly в настоящата икономическа среда и също така бележи важен етап в продължаването на нашата стратегия за растеж. Въз основа на нарастващото значение на решенията за управление на енергийната ефективност и сградната автоматизация, както и на успеха ни в навлизането и развитието на атрактивни пазарни ниши, продължаваме към постигането на средносрочните си цели", допълва другият изпълнителен директор на българското дружество Волфганг Кирш.

 

     
Източник: Shelly Group

Ключови думи: Shelly Group   IoT   Internet of Things   домашна автоматизация   сградна автоматизация   енергийна ефективност  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...