Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Ben & Jerry's пести енергия с дигитални решения от Festo

15.10.2019   |   Бизнес
 

Производителят на сладолед Ben & Jerry's използва дигитални решения от Festo за мониторинг и намаляване на енергопотреблението, информират от Festo.

"При производството на сладолед Ben & Jerry's използва сгъстен въздух в множество от системите на завода си в Хелендоорн, Холандия. Захващащите устройства, които подреждат сладоледените кофички, смесителите, които размесват съставките, и опаковъчните машини работят пневматично. До този момент Ben & Jerry's използваше пълно работно налягане във всички системи, за да гарантира постигането на желания резултат. Линията за подреждането на кофичките например имаше 6,4 bar пълно налягане в системата. Модулът за енергийна ефективност MSE6-E2M от Festo се използва в Хелендоорн от началото на 2019 г. Той прецизно измерва очакваната консумация на енергия и определя например дали системата се нуждае от повече сгъстен въздух в сравнение с предишния ден, какво количество е необходимо за дадена партида и дали налягането е настроено правилно", поясняват от Festo.

Гейтуеят CPX-IOT, който осигурява интерфейс между хардуера и софтуера, събира информация за състоянието на оборудването. Той подготвя данните и изпраща техните коректни интерпретации в облака. Чрез табло за управление – уеб-базирано обобщение, което използва графики и светлинни индикатори за състоянието, Ben & Jerry's непрекъснато получава референтни данни и информация за състоянието на системите и може постоянно да следи енергоконсумацията. След това системните оператори могат да повишат ефективността чрез подходящи конфигурации. Друго предимство е, че данните са достъпни от целия свят, което дава на служителите възможност за контрол на производствените линии по всяко време и навсякъде, подчертaват от Festo.

"Използването на модула за енергийна ефективност MSE6-E2M показва на Ben & Jerry's, че всеки генератор на налягане има различна оптимална крива. В допълнение таблото показва спада на налягането след изключване на клапана. Техниците могат веднага да определят дали има теч, както и да получат цялостен преглед на налягането, потока, потреблението и енергоспестяванията. Така Ben & Jerry's вече са подготвени за бъдещето, като произвеждат много сладолед с малко енергия", допълват от Festo.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   CPX-IOT   MSE6-E2M   Ben & Jerry's  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...