Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Синхрон-С: От ключово значение за контролиране на пожара е бързата реакция

27.02.2018   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Опит за контрол и гасене на пожар може да се направи само по време на началната фаза на такъв пожарен сценарий, като от ключово значение за контролиране на пожара е бързата реакция. Това съобщиха от фирма Синхрон-С, които разказаха повече за особеностите на противопожарната защита в паркинги и гаражи.
 
Множество запалими източници, високо горимо натоварване, сложна архитектура, разположение във вътрешността на града в близост до много сгради, са само част от пожарните рискове в подземните паркинги. Последиците от пожар могат да бъдат неизмерими както от икономическа и екологична гледна точка, така и за хората в района, които са изложени на изключителен риск, разказаха Синхрон-С.
 
Поради големия брой превозни средства, рискът от възникване на пожар е огромен. Автомобилите съдържат леснозапалими материал и като пластмаса, гума и текстил, а резервоарите им са пълни със запалимо гориво. Причина за възникване на пожар могат да бъдат множество фактори - от човешка небрежност до техническа неизправност на автомобилите. Веднъж възникнал пожарът се разпространява много бързо. Характерно за развитието на пожара в този тип обекти е, че огънят преминава внезапно от фазата на възникване до фазата напълно разрастване, като мигновено покрива голяма площ, обхваща цялата сграда, а температурата в помещенията достига стотици градуси. Същевременно се отделя горещ и плътен силно токсичен дим, който навлиза в сградата, намалява видимостта и блокира аварийните евакуационни маршрути. При тези условия гасенето на огъня е трудна и изключително опасна задача. Дори най-модерните защитни системи на противопожарните служби са безсилни. 
 
"Решенията на Синхрон-С, базирани на  надеждна, автоматична, бързодействаща противопожарна система осигуряват необходимата защита. Размерът на пожара е ограничен, разпространението на дима е блокирано, а щетите от пожара са ограничени до минимум", допълниха от компанията.
     
Източник: Синхрон-С

Ключови думи: Синхрон-С   Synchron-S   противопожарна защита   гаражи   паркинги  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...