Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Синхрон-С представи съвременно решение за защита от пожар на високи сгради

06.02.2017   |   Технологии
 
Синхрон-С предлага на българския пазар решение за пожарогасене, което няколкократно повишава бързината и ефективността на гасене, съобщиха за Automation-Bulgaria.com от компанията.
 
"Защитата от пожар на високи сгради привлича все повече вниманието през последните години, като основният въпрос е защитени ли са достатъчно обитателите на тези сгради и какви противопожарни мерки са необходими, за да се осигури тази защита", коментират Синхрон-С.
 
От компанията допълват, че при проектирането на противопожарни инсталации за високи сгради, необходимо е да се вземе предвид специфичният проблем с пожарната безопасност на тези сгради от гледна точка на архитектура, конструкция, използвани материали, наличие на много и различни по тип помещения - от атриуми до подземни гаражи, големият брой хора и дългото време за евакуация. Основният проблем, който трябва да бъде преодолян, е, че в случай на пожар, отделеният дим се разпространява много бързо вертикално и хоризонтално през цялата сграда, дори ако пожарът е локализиран само в една стая. Димът е силно токсичен и е основна причина за обгазяване и задушаване, затова противопожарната система трябва да бъде избрана така, че да елиминира неблагоприятното въздействие на дима.
 
За разлика от традиционните инсталации, решението на компанията не само спира разпространението на дима, но и значително намалява количеството на използваната вода, спестява архитектурно пространство, адаптивно е към съвременни архитектурни концепции и предлага максимална сигурност както за хората и имуществото, така и за самата сграда.
     
Източник: Синхрон-С

Ключови думи: Синхрон-С   Synchron-S   защита от пожар   пожарогасене  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...