Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Синхрон-С и направление Сградни технологии на Siemens представиха новости в противопожарната защита

20.07.2017   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
В средата на юни в градовете Плевен, Варна и Бургас Синхрон-С и направление Сградни технологии на Siemens проведоха серия семинари, посветени на съвременните тенденции при проектиране и изпълнение на системи за пожароизвестяване и пожарогасене. Представени бяха специализирани решения,продуктови и технологични новости, нормативни изисквания иактуални стандарти. Събитията, организирани от КИИП, събраха представители на проектантската общност в страната.
 
В своята лекция Николай Стойчев, управител на Синхрон-С, обхвана всички аспекти от противопожарната защита. Бяха представени стандартни и специфични решения за пожароизвестяване, технологии за детекция на огън, методи и специални детектори за ранно откриване на пожар. Подробно бяха разгледани същността, основните характеристики и приложения на методите за пожарогасене с различни гасителни агенти - инертни и химически газове, спринклерни инсталации, инсталации с водна мъгла и пяна, като беше направено интересно сравнение от гледна точка на ефективност и икономичност. Г-н Стойчев отдели също специално внимание на новите изисквания към проектите, свързани с противопожарна автоматизация, изготвяне на противопожарен сценарий, тестове за плътност на помещенията и други, чието изпълнение би довело до по-висока ефективност на инсталациите. Интересни примери от дългогодишната практика на Синхрон-С допълниха сложната и специфична инженерна практика в областта на автоматизираните решения за противопожарна защита.
 
В края на лекцията Емил Динев - специалист от НБА "Пожарна и аварийна безопасност", запозна гостите със спецификите при изготвянето на цялостен проект по част „Пожарна безопасност" от инвестиционното проектиране, също част от дейността на Синхрон-С.
 
Решенията на Siemens бяха представени от Красимир Кръстев, инженер Системи за сигурност и пожарна безопасност в Siemens. Той разгледа подробно пожароизвестителните системи Cerberus PRO и Cerberus FIT, системите за газово пожарогасене Sinorix, решения за противопожарна автоматика, както и софтуера за интеграция на системи за сигурност и безопасност Cerberus DMS. Демонстрация на гасителните възможности на новия газов агент Novec 1230 предизвика интереса на присъстващите. Бяха представени също софтуерни продукти на Siemens за проектиране и специфициране на пожароизвестителни и пожарогасителни инсталации.
 
Семинарите преминаха при изключителен интерес от страна на присъстващите проектанти и показаха възможността да се предлагат цялостни професионални решения за пожарна защита.
     
Източник: Синхрон-С

Ключови думи: Синхрон-С   Siemens   Cerberus PRO   Cerberus FIT   Cerberus DMS   Novec 1230   Sinorix    

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...