Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ABB придобива шведския производител на роботи за машиностроенето SVIA - 17.05.2016

17.05.2016   |   Начало»Бизнес
 
ABB съобщи, че е придобила шведската компания SVIA, водещ доставчик на роботизирани автоматизирани клетки за обслужване на машини. 
 
SVIA, чийто централен офис е в Йоншьопинг, изгражда автоматизирани решения за процеси на машинно обслужване, използвайки роботи, които подават компонентите към стругове и фрези, както и във вторични процеси като сглобяване, измиване и производство на части. SVIA притежава портфолио от над 800 клетки за обслужване на машини, използващи роботизирана автоматизация с цел повишаване на производителността, гъвкавостта и качеството на производството. Компанията предлага и мобилно софтуерно приложение, което предоставя информация в реално време за производствените нива, състоянието на машините и предупредителните сигнали при спирания на работата на машините. 
 
Придобиването разширява портфолиото на ABB от продукти за машинно обслужване с разнообразие от усъвършенствани и иновативни приложения за промишлеността, в това число автомобилостроенете, производството на пластмасови изделия и електрониката (например производството на смартфони). От новите решения на ABB ще могат да се възползват както производители на оригинално машиностроително оборудване, така и утвърдени потребители на машини с ЦПУ.
 
"Иновативните автоматизационни решения на SVIA се вписват идеално във водещото в световен мащаб бизнес направление "Роботика" на ABB. Заедно разработихме роботизираната автоматизационна клетка FlexMT на ABB, която може да увеличи ефективността на металорежещите машини до 90%, сравнено с 50% ефективност при ръчно машинно обслужване,” сподели Пекка Тиитинен, президент на бизнес направление "Автоматизация и дискретни процеси" на ABB. 
 
SVIA ще стане част от подразделение "Роботика" на бизнес направление "Автоматизация и дискретни процеси" в ABB,заедно с нейния международен приложен център за обслужване на машини.
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   SVIA   автоматизирани клетки   роботика   индустриални роботи  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...