Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Факултет ''Автоматика'' на ТУ София чества 40-годишнина

28.10.2014   |   Предстоящо
 
На 28 октомври т. г. в Технически университет в София ще се проведе тържествено събрание по случай 40-годишнината от създаването на факултет "Автоматика", съобщиха от учебното заведение.
 
Факултетът е основан през 1974 г., а профилиращата подготовка, която той осигурява за студентите, се провежда още от 1961 г. от катедра Промишлена автоматика в рамките на Електротехническия факултет.
 
Днес факултет "Автоматика" е един от големите в ТУ София и е водещ център за научни изследвания и обучение в областта на автоматичното управление. В него са интегрирани пет катедри: Автоматизация на електрозадвижванията (включваща секция Роботика), Автоматизация на непрекъснатите производства, Електроизмервателна техника, Системи и управление, Теоретична електротехника.
 
Тържественото събрание ще се проведе от 15:00 ч. в зала 2140 на Ректората.
     
Източник: ТУ София

Ключови думи: ТУ София   факултет Автоматика   автоматизация  

Област: Предстоящо  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Предстоящо

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...