Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch представи нова серия индустриални роботи

15.04.2014   |   Технологии
 

Bosch представи новата серия индустриални роботи APAS по време на изложението Hannover Messe между 7 и 11 април т. г. Роботите APAS assistant, APAS inspector и APAS base са предназначени за автоматизиране на производството и се отличават с голяма гъвкавост и мобилност.

"Решенията за автоматизация APAS, които могат да се използват веднага в производството, са идеални за заводите на бъдещето и процесите в интегрираната индустрия (Industry 4.0). Те могат да поемат опасната, напрегната, монотонна и мръсна работа и да оставят хората свободни да вършат по-квалифицираната дейност", обясняват производителите.

В центъра на серията APAS е роботът APAS assistant - асистент за автоматизирано производство, който разполагат със "сензорна кожа", с чиято помощ се избягват сблъсъци с други обекти. Това прави робота подходящ за широк кръг от приложения, в които може да работи заедно с хора.
Работникът в производството например може да постави празни палети върху маса срещу робота и след това APAS assistant ще ги сложи на необходимото място и ще ги напълни, докато работникът извършва други дейности. Сензорите, вградени в робота, ще открият дали неговият колега човек не се е приближил прекалено наблизо, ще спре преди да го докосне и ще продължи работа, след като служителят е напуснал опасната зона.

APAS assistant е първата роботизирана система, сертифицирана за извършване на съвместна работа, от Германската асоциация за социално осигуряване (DGUV). Компактният робот има колелца, с които може да се придвижва и е лесен за обслужване, като може да се включи в производството без предварителна подготовка.

     
Източник: Bosch

Ключови думи: Bosch   APAS   APAS assistant   индустриални роботи  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...