Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch създава Internet of Things компания

14.01.2014   |   Бизнес
 

Bosch обяви създаването на нова компания за Internet of Things продукти и услуги - Bosch Connected Devices and Solutions. Новата бизнес организация е със седалище в Ройтлинген, Германия и ще разработва компактни електронни компоненти и софтуерни инструменти за свързани интелигентни устройства в широк кръг от уеббазирани приложения.

Първоначално Bosch Connected Devices and Solutions ще се фокусира върху разработката на сензорни мрежови приложения и интелигентни домове и други приложения в транспорта и логистиката. Под шапката на компанията ще функционират и производствени мощности в Индия и Китай.

“Създаването на Bosch Connected Devices and Solutions е стратегическа стъпка по пътя към разширяването на портфолиото ни продукти и услуги в областта на Internet of Things. Смартфони, превозни средства, интелигентни уреди и машини – до 2015 г. повече от шест млрд. устройства ще бъдат свързани в мрежата. Това създава предпоставка за много нови бизнес възможности”, заяви д-р Волкмар Денер, председател на управителния съвет на Robert Bosch.

Bosch произвежда над 1 млрд. микроелектромеханични (MEMS) сензори годишно за пазара на потребителска електроника и автомобилната индустрия. Устройства са предназначени за измервания на различни параметри като ускорение, атмосферно налягане, магнитно поле, отклонение, шум, температура и др.

"Чрез софтуерни алгоритми сензорите могат да бъдат програмирани и оборудвани с микроконтролери, миниатюрни батерии и радио чипове, което им дава възможност да обработват данните от измерванията и да ги изпращат по интернет към други устройства, например смартфони. Използвайки комбинация от сензори и софтуер, един умен дом може да отваря и затваря прозорците, да спуска щорите или да активира градинските пръскачки, в зависимост от температурата, влажността или прогнозата за времето, получена по интернет", обясняват от Bosch.

     
Източник: Bosch

Ключови думи: Bosch   Bosch Connected Devices and Solutions   Internet of Things   интелигентни домове  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...