Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch придобива софтуeрния разработчик ProSyst

17.02.2015   |   Бизнес
 
Bosch Software Innovations, дъщерно дружество на Bosch Group, обяви придобиването на германската софтуерна компания ProSyst, специализирана в разработката на IoT приложения.
 
Основаната през 1997 г. ProSyst има 110 служители в Кьолн и София. Клиенти на дружеството са водещи производители на хардуер, фирми от областта на автомобилостроенето, телекомуникациите и енергоснабдяването.
 
"На основата на Java и OSGi компанията успешно разработва междинен и интеграционен софтуер, който вече над десет години осигурява надеждна връзка между крайните устройства и централна облачна система. Това е от изключителна важност за бъдещото свързване на сгради, превозни средства и машини. В комбинация с Bosch IoT Suite от Bosch Software Innovations и опитът на Bosch като водещ производител на сензори и устройства, софтуерът на ProSyst ще помогне на нашите клиенти по-бързо да представят на пазара актуални приложения за IoT и да бъдат сред първите в новите бизнес сфери", коментира Райнер Каленбах, председател на Управителния съвет на Bosch Software Innovations GmbH.
 
Софтуерните решения на ProSyst са насочени към приложения за интелигентния дом, както и в промишленото производство. Те осигуряват интелигентно управление и настройване на устройствата от разстояние. Продуктите на ProSyst са съвместими с разнообразни протоколи за безжична комуникация, домашна и индустриална автоматизация като ZigBee, ЕnOcean, KNX, BACnet, M-Bus, NFC, Bluetooth, CAN и др.
 
В Bosch Software Innovations работят 550 служители – в Германия, Сингапур, Китай и в САЩ. Предстои сделката между двете дружества да бъде одобрена от антимонополните органи.
     
Източник: Bosch

Ключови думи: Bosch   Bosch Software Innovations   ProSyst   IoT   домашна автоматизация   Bosch IoT Suite  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...