Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ABB, Bosch и Cisco създават съвместно дружество за технологии за интелигентни домове

12.12.2014   |   Бизнес
 

ABB, Bosch, и Cisco ще създадат съвместно дружество, което ще разработва софтуерна платформа с отворен код за интелигентни домашни устройства и приложения. Очаква се новото предприятие, базирано в Германия, да започне своят дейност в началотото на 2015 г.

Според трите компании сътрудничеството помежду им има за цел създаването на софтуерна платформа, която предлага средства за улеснен обмен на данни между устройства на различни производители. Така потребителите няма да трябва да се притесняват за технологичната съвместимост между електронните устройства в дома. Новата платформа ще позволи и използването на редица услуги, свързани с домакинските уреди, в области като управление на енергията, технологии за сигурност и забавления.

Освен да разработват новата платформа, трите компании ще поканят за сътрудничество производители на електроуреди, решения за домашна автоматизация, както и доставчици на услуги в областта на интелигентните домове.

     
Източник: Bosch

Ключови думи: Bosch   ABB   Cisco   интелигентни домове   домашна автоматизация  

Област: Автоматизация   Бизнес  

SAT
Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Arrow Electronics

Последно от Бизнес

Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииЕкспертноОбществени поръчки/ТърговеПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...