Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch придобива дяла на Siemens в BSH

07.10.2014   |   Бизнес
 
Bosch и Siemens се споразумяха, че Robert Bosch ще придобие 50-процентовия дял на Siemens в съвместното предприятие BSH Bosch und Siemens Hausgeräte (BSH). Сделката е одобрена от Управителния съвет и Надзорния съвет на Bosch, както и от Управителния съвет и Надзорния съвет на Siemens. Цената на придобиването ще бъде общо 3 млрд. евро.
 
Сделката, която все още трябва да бъде одобрена от регулаторните органи, най-вероятно ще бъде завършена през първата половина на календарната година 2015 г. След това BSH ще се превърне в изцяло притежавано дъщерно дружество на Bosch Group. Съгласно условията на споразумението BSH може да произвежда и търгува с домакински уреди с марката Siemens в дългосрочен план.
 
"BSH е успешна и печеливша компания в продължение на много години. Стратегически и технологично тя е перфектно попълнение в бизнеса на Bosch Group", коментира Волкмар Денер, председател на борда на директорите на Robert Bosch. 
 
BSH е създадена през 1967 г., обединявайки дейността на Bosch и Siemens в производството на домакински електроуреди. Портфолиото на компанията днес включва разнообразни решения в тази област, ориентирани към домашната автоматизация и интелигентите домове.
 
През 2013 г. BSH отчете приходи в размер на близо 10,5 млрд. евро. В компанията работят около 50 000 души в цял свят.
     
Източник: Bosch

Ключови думи: Bosch   Siemens   BSH   BSH Bosch und Siemens Hausgeräte   домакински електроуреди   домашна автоматизация   интелигентите домове  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...