Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Президентът Росен Плевнелиев посети Festo в Щутгарт

30.05.2013   |   Събития
 

Българският президент Росен Плевнелиев посети компанията FESTO - водещ производител на компоненти и системи за индустриална автоматизация в рамките на работното си посещение в Германия, което се състоя на 27 май т. г.

Председателят на борда на директорите на компанията д-р Еберхард Файт отправи кратко приветствие, след което президентът Плевнелиев се запозна с технологичните иновации и икономически постижения на световната компания в областта на автоматизацията и техническите обучения.

В рамките на официалната визита на Росен Плевнелиев от Festo потвърдиха, плановете си да построят втори завод в София. Стойността на инвестицията възлиза на близо 3 млн. евро, а откритите работни места – повече 600.
Компанията има свое представителство в България от 1986 г.

Щутгартската индустриално-търговска камара проведе среща, по време на която фирми, опериращи успешно на българския пазар и представители на български институции, обсъдиха своя опит и възможности за бизнес в страната. Участие в нея взеха д-р Теодор Нийхаус, ръководител на Festo Didactic в световен мащаб, д-р Клаус Йесен, член на борда на директорите, инж. Стефан Иванов, управител на Фесто ЕООД и много други.

     
Източник: Фесто

Ключови думи: Фесто   Festo   автоматизация   иновации  

Област: Събития  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България
Arrow Electronics

Последно от Събития

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ЕкспертноВидео на седмицатаПродуктови офертиФирмена публикацияБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...