Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Festo представи решения за процесната автоматизация в София

21.05.2014   |   Технологии
 

На 20 май т.г. Фесто ЕООД организира презентация на тема “Festo – партньор в процесната автоматизация”. Събитието, което е част от серия мероприятия, провели се в различни градове на страната, се състоя в сградата на компанията на бул. Христофор Колумб в София.

В самото начало инж. Стефан Иванов, управител на Фесто ЕООД, приветства присъстващите, представи накратко дейността на компанията както в България, така и в световен мащаб и постави акцент върху желанието на Festo да бъде разпознавана като надежден партньор при решаване на клиентски задачи в процесната автоматизация.

Същинската презентация на решенията за процесната автоматизация представи Павел Манолев, инженер процесна автоматизация във Фесто ЕООД. Най-напред той започна с общите цели на компанията в тази област, а именно 15-20% от общия оборот на Festo през 2014 г. да е от продукти за процесна автоматизация.

В своето представяне инж. Манолев разказа за възможните приложения на предлаганите продукти, а именно: пречистване на води, дистрибуция на вода, производство на ел. енергия, както и различни сфери на индустрията – производство на хартия, химическа и петролна индустрия, фармация, хранително-вкусова промишленост, минна индустрия, автомобилна индустрия и т.н. Лекторът подчерта, че решенията на Festo в областта отговарят на стандартите ISO5211, VDI/VDE 3845, RL94/9/EG, IP-Classes, CRC/KBK, които са изключително важни за сектора.

Последователно инж. Манолев се спря на процесните вентили от Festo, пневматичните задвижвания, сферичните вентили, бътерфлай клапите, сензорите, разпределителите, както и системите за управление, които компанията предлага. Всяка продуктова група бе представена обстойно посредством технически параметри и модели.

В края на лекцията присъстващите имаха възможността да видят на живо част от представените продукти и да получат отговори на конкретни въпроси.

Серията от събития завършва днес, 21 май, с още една презентация в офиса на Фесто ЕООД в столицата.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Фесто   Festo   процесна автоматизация   процесни вентили   сензори   пневматични задвижвания   системи за управление  

Област: Събития  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...