Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Демонстрационният автомобил на Festo посети България - 18.03.2015

18.03.2015   |   Начало»Събитията
 

В началото на месец март т. г. демонстрационният автомобил на Festo посети България. В рамките на обиколката, продължила една седмица, бяха посетени над 20 клиента на компанията в градовете Пловдив, Габрово, Ботевград и София.

„Festo-мобилът разполага с разнообразие от динамични и статични дисплеи, които показват бързо и лесно най-новите приложения на продуктите ни. Специфичното в демонстрационния автомобил е, че всички задвижвания са електрически – със серво и стъпкови мотори. Това е свързано с изискванията за скорост и точност, които налага пазарът”, коментираха домакините от Festo България.

От компанията коментираха, че най-голям интерес е предизвикала H-образната портална позиционираща система EXCM, която е с изключително компактна конструкция за оптимално използване на пространството. Манипулаторът с конфигурируема дължина и ширина (макс. 700x360 мм) и товароносимост от 3 кг се предлага в два размера. Решението позволява лесен I/O контрол и възможност за CANopen и Ethernet комуникация.

Сред останалите акценти бяха и смарт камери, софтуерни решения и web приложения на Festo за избор на конкретно оборудване, както и контролерът модел CECC, който е произведен в България.

„Целта на обиколката с демонстрационния автомобил бе да покаже на настоящите и бъдещите ни клиенти, че ние предлагаме не просто качествени компоненти, а цялостни решения, съобразени с техните конкретни нужди”, споделиха от Festo България.

На 13 март автомобилът замина за Франция, а от българския офис на компанията информираха, че през лятото предстои втора обиколка, този път в Източна България.

     
Източник: Фесто

Ключови думи: Фесто   Festo   демонстрационен автомобил   позиционираща система   EXCM   контролери   CECC   електрически задвижвания  

Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...