Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Festo представи универсален хващач за монтажни роботи

10.02.2015   |   Технологии
 
Festo представи новия универсален хващач MultiChoice за монтажни роботи. Той има променлив захват, базиран на човешката ръка, и комбинира различни начини на захващане. Пръстите му могат да бъдат превключвани така, че да са с паралелен захват или с центрираща посока – без това да изисква никакви преобразувания.
 
Хващачът не е променлив само откъм посоката на захващане. Адаптивните пръсти с Fin Ray структура се приспособяват сами гъвкаво към най-различни форми и затова могат да захванат най-различно оформени, а също така и много чувствителни, обекти без нуждата от допълнителни сензори или технологии за управление. Освен Fin Ray пръстите могат да се монтират и други два типа – между два и шест в зависимост от изискванията на приложението.
 
MultiChoice е насочен към приложения, в които се захващат най-различни по форма обекти, например при спомагателните роботи за асемблиране или в производствени предприятия, където се произвеждат разнообразни продукти. В момента много често се налага използването на сменяеми системи, които се оборудват с различни хващачи.
     
Източник: Фесто

Ключови думи: Festo   Фесто   MultiChoice   хващачи   монтажни роботи  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...