Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Ръст на световния пазар на колаборативни роботи до 2019 г.

30.08.2016   |   Бизнес
 
Световният пазар на колаборативни роботи ще нараства с общ годишен темп на растеж (CAGR) от 50.88% за периода 2014-2019 г., обявиха от фирмата за пазарни проучвания Technavio в свой доклад.
 
Разработката взима предвид настоящото състояние на пазара и перспективите му за развитие според това състояние. Взети са предвид приходите от продажби на колаборативни роботи с изключение на разходите за лицензиране на софтуер и услуги.
 
Проучването обхваща Северна и Южна Америка, Азиатско-тихоокеанския регион, Европа, Близкия изток и Африка. Една от основните причини за развитието на пазара е все по-честата нужда от автоматизация в малки и средни предприятия, а основните технологични тенденции са изкуственият интелект и Internet of Things.
 
Според данните на Technavio, най-големите доставчици на продукти и решения за пазара на колаборативни роботи са ABB, Kuka, Rethink Robotics, Universal Robotics, Adept Technology, Fanuc, Yaskawa Motoman и др.
     
Източник: Technavio

Ключови думи: Technavio   колаборативни роботи   ABB   Kuka   Rethink Robotics   Universal Robotics  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...