Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ABB реализира концепцията за Industry 5.0 с високотехнологична автоматизирана линия в един от китайските си заводи

ABB обяви една от първите в света практически реализации на футуристичната концепция за Industry 5.0, сочена от глобалната техническа общност за следващото ниво на интелигентната индустрия, в което хора и машини работят в екип с фокус върху устойчивостта.

Става въпрос за откритата съвсем наскоро високотехнологична автоматизирана линия за производство на миниатюрни прекъсвачи във фабриката на компанията за електроинсталационни компоненти в китайската столица Пекин.

 

С какво се отличава системата?

 

Ултрамодерното решение, подчинено на принципите на набиращата популярност парадигма на петата промишлена революция, съчетава последните фирмени достижения в сферите на дигитализацията, роботиката, автоматиката и изкуствения интелект, а целта е да се гарантират още по-висока гъвкавост, ефективност и надеждност на работните процеси, разказват от ABB.

 

Иновативната модулна линия в китайския производствен хъб на корпорацията в сегмента на критичните компоненти за безопасност на електрически вериги позволява по-бързо и координирано изпълнение на поръчки с по-ниски разходи и по-кратки цикли на доставките, много по-висока експлоатационна готовност на оборудването, както и значително усъвършенствано качество на продукцията, допълват от там.

 

Предимства

 

Системата включва комбинация от седем индустриални робота от гамата на ABB и 16 специално проектирани за съоръжението устройства за автоматизация, които осигуряват синхронизирана, високопроизводителна и надеждна работа. За прецизно позициониране на продуктите, инспекция и контрол на процесите се използва иновативна платформа с изкуствен интелект.

 

Акценти в модерното автоматизирано решение са технологиите от ново поколение за визуално разпознаване на обекти и гъвкавата система за захранване на линията, която управлява потока на отделните компоненти и позволява едновременно асемблиране и лазерно маркиране на изделията.

 

 

Концепцията прави възможни динамични промени в продуктовата програма за по-малко от 5 минути. Така всички модели миниатюрни прекъсвачи от серията S200 могат да бъдат произвеждани от едно и също оборудване. Една пета от наличното пространство в зоната на линията е заделено за бъдещо надграждане с цел увеличаване на производствения капацитет.

 

Китай е сред ключовите пазари за ABB

 

"Китай е вторият по големина пазар в света в бизнес стратегията на ABB, особено ключов за подразделението ни за интелигентни сгради. С високата си възприемчивост към новите технологии и бързото им внедряване страната предлага множество възможности за растеж.

 

Непрекъснатите ни инвестиции в Китай са в подкрепа на ангажимента ни да представяме на локалните и регионалните пазари най-новите си продукти и решения в тясно сътрудничество с местните си партньори и да допринасяме за по-интелигентното, безопасно и устойчиво бъдеще на сградите", коментира по време на официалното откриване на съоръжението Майк Мустафа, президент на направление "Интелигентни сгради" в ABB Electrification.

 

Поглед отвътре

 

Наред с новата автоматизирана линия в завода компанията представи и модерен клиентски център за дигитални технологии в сегмента на умните сгради, който дава на потребителите детайлен поглед "отвътре" към мащабната програма на ABB за декарбонизация Mission to Zero.

 

Центърът е оборудван със системата за интелигентно сградно управление ABB i-bus KNX, която интегрира в единна платформа видеоинтерком, решение за видеонаблюдение с лицево разпознаване, биометрични устройства за контрол на достъпа с пръстов отпечатък, сензорна технология за близост с гласови команди и други актуални иновации на компанията в тази сфера.

 

Съоръжението демонстрира най-новото поколение продукти ниско напрежение на ABB в сферата на интелигентното разпределение на енергията, както и най-актуалните фирмени решения за сградна автоматизация в центрове за данни, жилищни, промишлени, ВЕИ и комунални приложения.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   автоматизация   роботика   изкуствен интелект   интелигентни сгради   миниатюрни прекъсвачи   сградна автоматизация  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...