Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens обяви нова серия компактни стайни контролери

10.11.2015   |   Технологии
 
Siemens разшири гамата си от продукти, предназначени за сградна автоматизация, с нова серия компактни контролери за индивидуален стаен контрол - Desigo DXR2, съобщиха от направление Сградни технологии на компанията.
 
Desigo DXR2 разширява функционалните възможности на системата за сградна автоматизация Desigo Total Room Automation. Контролерът се предлага с предварително конфигурирани и тествани стандартни приложения за управление на ОВК и електрически системи, които се параметризират бързо и лесно.
 
Новият Desigo DXR2 предлага управление на системи за отопление и климатизация (охладени тавани), управление на вентилаторни конвектори, както и регулиране на въздушния поток с цел постигане на висока енергийна ефективност, без да се нарушава комфортът в помещението. Към тези стандартни приложения могат да бъдат добавени и допълнителни функции като управление на осветление, щори и др. Комуникационният протокол е BACnet/IP или BACnet/MSTP, а вграденият в контролера KNX интерфейс позволява свързването на ключове, сензори и задвижващи механизми. Лесното конфигуриране се постига посредтством приложението ABT Site, а веднъж конфигуриран, контролерът може да бъде използван в множество стаи.
 
Контролерът е тестван със стандартните си приложения в лабораторията на Siemens, като всяко едно от тях е усъвършенствано, в съответствие с широко използваните стандарти за енергийна ефективност - EN15232 или eu.bac. Desigo DXR2 разполага и с богата библиотека от възможни допълнителни приложения, а при желание от страна на потребителя настройките на Desigo DXR2 могат лесно да бъдат адаптирани съобразно изискванията на проекта.
 
Като част от системата Desigo Total Room Automation новите компактни регулатори разполагат и с функциите AirOptiControl и RoomOptiControl, които служат за оптимизация на въздушните потоци и автоматично откриване на преразход на енергия в помещението.
     
Източник: Сименс, Сградни технологии

Ключови думи: Сименс   Siemens   Desigo DXR2   Total Room Automation   стайна контролери   стайна автоматизация   домашна автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...