Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Направление Сградни технологии на Siemens с обновена демонстрационна зала

Направление Сградни технологии на Siemens България обнови оборудването на своята демонстрационна конферентна зала, съобщиха от компанията. 
 
В залата вече могат да бъдат разгледани съвременните решения за управление на ОВК, осветление, щори и контрол на достъпа, предлагани от Siemens. В нея е инсталирана интелигентна система за управление, базирана на продуктите от серията GAMMA, използващи комуникационния стандарт с отворен код KNX. 
 
Системата обхваща съществуващата отоплителна и охладителна инсталация от радиатори и VRF система, като стайната температура се управлява чрез многофункционален стаен контролер UP 204 Contouch. За да се повиши енергийната ефективност, управлението на температурата и включването на VRF системата се извършва двустепенно (само при необходимост) по предварителна 7-дневна програма и зададени сценарии ("презентационен режим", "среща" др.). 
 
Визуализацията на осветлението в залата е разделено на няколко токови кръга в зависимост от неговото приложение. Основното осветление се димира автоматично в зависимост от предварително дефинираните сценарии, а осветлението в сервизното помещение се управлява от комбиниран сензор за присъствие и движение. 
 
При проектирането на системата специално внимание е обърнато на управлението на щорите в залата и автоматичното управление на мултимедийните обекти. 
 
За дистанционно управление и контрол на залата е инсталиран специализиран KNX уеб сървър (IP Control Center N151), който позволява онлайн визуализация и промяна на настройките в помещението с помощта на смартфони, таблети или компютри посредством стандартен уеб браузър. За по-голямо удобство в залата са инсталирани и допълнителни дублиращи бутони за управление на свързаните устройства. 
 
Достъпът до залата се контролира от последно поколение IP базирана система за контрол на достъпа - Siemens Aliro, и безконтактен четец за карти Next Generation, ползващ комуникационния стандарт Mifare. Системата позволява отдалечен достъп и лесна конфигурация чрез уеб интерфейс и разполага с безплатно приложение за смартфони. 
     
Източник: Сименс, Сградни технологии

Ключови думи: Siemens   Сименс   KNX   GAMMA   домашна автоматизация   UP 204 Contouch   IP Control Center N151   Siemens Aliro  

Robotics-Bulgaria.com
Подобни статии
Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Robotics-Bulgaria.com

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...