Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens добави нови устройства към системата за стайна автоматизация Gamma instabus

09.02.2016   |   Технологии
 
Siemens разшири своята система за стайна автоматизация Gamma instabus с три нови устройства, съобщиха от направление Сградни технологии на компанията. Новите продукти са два захранващи блока RL 125/23 и RL 513/23 и нови задвижки за ОВК системи.
 
Новият захранващ блок RL 125/23 с номинален ток от 80 mA дава възможност за създаването на децентрализирани решения за автоматизация, базирани на едно или няколко контролни табла, с които се осигурява съответно управлението на системите в една стая, на отделен етаж или на цяла сграда. 
 
Системата позволява свързване на до 8 децентрализирани захранващи блока. Те  могат да бъдат свързани в паралел, позволявайки създаването на цялостна KNX мрежова линия с осем отделни контролни табла.
 
От своя страна, със своите бинарни изходи, захранващият модул RL 513/23 дава възможност за конфигурирането на три изхода от по 6 А. Този факт превръща модула в много подходящо решение за малки, самостоятелни товари, например за управление на енергийно-ефективни LED осветители, които се характеризират със значително по-ниска консумация на енергия  в сравнение с конвенционалните. По този начин се дава възможност за реализирането на икономически ефективни концепции за осветление на работното място.
 
Другото ново попълнение към гамата са задвижки, специално разработени за системи за отопление и охлаждане. В комбинация с широкия избор от стайни операторски станции те осигуряват координирано управление на осветлението, щорите и системите за отопление, вентилация и климатизация с цел оптимизиране на потреблението на енергия.
 
Подобно на цялата гама от продукти, базирани на технологията Gamma instabus, модулната инсталационна система поддържа KNX протокол и позволява инсталиране на устройствата в близост до самото приложение.
     
Източник: Сименс, Сградни технологии

Ключови думи: Siemens   Сименс   Gamma instabus   сградна автоматизация   KNX  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...