Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ABB се присъединява към Industrial Internet Consortium

09.12.2014   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

ABB се присъединява към учредения през март т. г. Industrial Internet Consortium (Консорциум за индустриален интернет), който обединява над 100 компании, организации и университети от цял свят. Целта на консорциума е да ускори развитието на индустриалния интернет, като насърчи добрите практики и стандартите в областта.

От ABB обявиха, че ще станат член на IIC от началото на 2015 г., за да насърчат сътрудничеството между технологичните компании по отношение на индустриалните стандарти и да гарантират, че крайните потребители ще могат се възползват от предимствата на индустриалния интернет: подобряване на ефективността, намаляване на разходите и по-високи приходи.

Компанията използва индустриален интернет в своите системи за управление, комуникационни технологии и сензори. Тези решения са насочени към приложения в множество сектори - офшорни платформи, роботика, морска, минна, химическа и целулозно-хартиена промишленост.

"Индустриалният интернет притежава невероятни възможности за трансформиране на производството, енергетиката и ресурсните индустрии. Той позволява да се събере и да се интегрира много повече информация, отколкото някога сме имали", сподели Клаес Ритофт, главен технологичен директор в ABB.

     
Източник: ABB; снимка: IIC

Ключови думи: ABB   IIC   Industrial Internet Consortium   Консорциум за индустриален интернет   индустриален интернет  

Област: Технологии  

Robotics-Bulgaria.com
Подобни статии
Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес
Robotics-Bulgaria.com

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...