Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Thread Group приема нови членове

28.10.2014   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Thread Group съобщи, че приема заявления за членство от фирми, заинтересовани от използването на протокола Thread в своите продукти. Организацията бе създадена през юли т. г. от седем компании: ARM, Big Ass Fans, Freescale Semiconductor, Nest Labs, Samsung Electronics, Silicon Labs и Yale Security, за да разработят нов IP-базиран протокол за безжична комуникация, предназначен специално за домашни приложения.  
 
„Thread дава възможност на продуктите в дома безопасно да общуват помежду си по начини, които не бяха възможни преди. Хиляди фирми вече са проявили интерес към Thread и с нетърпение очакваме да видим как ще се използва технологията в следващото поколение на свързания дом”, казва Крис Борос, президент на Thread Group и технически продуктов мениджър на Nest Labs.
 
Според организацията Thread е създаден с цел да преодолее техническите пречки, които възпрепятстват широкото навлизане на свързания дом. Протоколът дава възможност на разработчиците на продукти и на потребителите лесно и сигурно да свържат повече от 250 устройства към IP-базирана децентрализирана безжична мрежа с ниска консумация на енергия, която включва също директен достъп до интернет и облак за всяко устройство.
 
Техническата документация за Thread ще бъде предоставена на членовете през ноември.
     
Източник: Thread Group

Ключови думи: Thread Group   Thread   Silicon Labs   Samsung   Freescale Semiconductor   домашна автоматизация  

Област: Бизнес  

ГЕМАМЕКС
Маштех 2023
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс STRATUS
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Industrial Tech Forum 2023
Последно от Бизнес
Маштех 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...