Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Конкурс финансира проекти за умни технологии и приложения на изкуствен интелект

28.03.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Стартира набирането на кандидатури за участие в третото издание на конкурса "Наука с бъдеще" на Фондация "Америка за България, който ще подкрепи иновативни проекти с приложения в сферата на изкуствения интелект, умните технологии и биотехнологиите.

 

Подходящи за участие са разработки в области като:

  • Internet of Things;
  • Интелигентни и носими устройства, включително такива за проследяване на здравни показатели;
  • Системи за домашна автоматизация и умни градове;
  • Умни решения в сегмента на околната среда;
  • Интелигентни технологии за селското стопанство;
  • Решения за повишаване на достъпността за хора с увреждания и др.

Условия и възможности за участие

 

До 15 май т. г. учени и инженери на възраст между 16 и 40 г. с опит и интереси в изброените сфери могат да подават своите проектни предложения за технологични концепции, които решават съществуващи проблеми и притежават потенциал за реално практическо внедряване.

 

Налице са възможности за както за индивидуално, така и за екипно участие в програмата, като могат да се записват и вече регистрирани компании или юридически лица с нестопанска цел, които развиват дейност в страната от не повече от 5 години.

 

Кандидатстващите проекти ще бъдат разглеждани и оценявани от представители на фондацията и външни експерти от партньорските организации на конкурса на база съответствие със зададените критерии. Избраните от журито иновации ще получат безвъзмездно средства в размер на 5 до 25 хил. лева, с които ще могат да реализират разработките си в рамките на 18 месеца след подписване на договора за дарение.

 

Изисквания

 

Сред задължителните условия е разработките, които участват в "Наука с бъдеще" 2023, да са не просто креативни идеи, а успешно да са преминали минимум втори етап на технологична готовност (съгласно утвърдената международна скала за зрелостта на новоразработени технологии Technology Readiness Levels). Необходимо е проектите да бъдат вече в трети етап на процеса, в който се извършва доказване на концепцията в експериментална среда.

 

"Проектите следва да бъдат с висок потенциал за намиране на бизнес приложение в средносрочен план (до 3 години) и да имат реален и измерим ефект за бизнеса, индустрията и/или подобряване качеството на живот на отделни групи хора и общности", уточняват организаторите. В допълнение е налице изискване за устойчивост на технологичните решения и продукти, т.е. кандидатите да имат визия как да продължат да ги развиват и след приключване на програмата за финансиране.

 

Важните дати

 

Повече информация за процеса на кандидатстване и изискванията към разработките ще бъде дадена на желаещите да се регистрират в конкурса на специално организиран за целта уебинар на 6 април т. г.

 

Одобряването на проектните предложения ще се извърши на два етапа, вторият от които ще включва провеждане на видео интервю. Избраните иноватори или екипи, които преминават към тази фаза, ще бъдат обявени на сайта на инициативата на 15 юни т. г. Финалната селекция от участници, които получават финансиране, ще бъде оповестена на 3 юли 2023.

     
Източник: Фондация "Америка за България"

Ключови думи: Наука с бъдеще   конкурс   Фондация "Америка за България"   финансиране   проекти   изкуствен интелект   Internet of Things   домашна автоматизация   умни градове  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...