Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Система за сградна автоматизация в офис сградата на Алфа Банк

03.07.2012   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Фирма Ню Систем интегрира система за сградна автоматизация в новата офис сграда на Алфа Банк в столицата. Сградата е с РЗП 10 000 кв. м. Състои се от 10 надземни и 2 подземни етажа, в които са разположени офиси, център за обучение на персонала, зали за събития и др.

Характеристики на оборудването
„Основното предназначение на системата за сградна автоматизация е управление и визуализация на всички ОВК системи, както и на всички останали инсталации и устройства, които я изграждат. Внедреното BMS оборудване с марка Desigo на Siemens предлага възможност за реализиране на значителна енергийна ефективност чрез управление на консумираната енергия в сградата и последващо намаляване на разходите. Също така, осигурява максимален комфорт и възвръщаемост на инвестициите в краткосрочен план. Други предимства на системата са централизиран мониторинг, който оптимизира необходимостта от персонал за наблюдение, особено при големи сгради, както и възможност за мониторинг от разстояние и в реално време (с помощта на WEB функции за отдалечен достъп, известяване чрез SMS или електронно съобщение и т. н.). Desigo намира широко приложение както в административни и офис сгради, така и в търговски центрове, заводи и други”, информират от Siemens.

От компанията заявиха, че системата е напълно съвместима с платформите на Microsoft и отговаря на международните стандарти за комуникация (по BACnet - ЕN ISO 16484-5, ANSI, ASHRAE, B.I.G.-EU) и енергийна ефективност (EN 15232). Функционалността й позволява проследяване, архивиране и оптимизиране на консумираната енергия в сградата.
„Desigo BMS дава възможност за свързване и с други устройства по протоколите KNX, LonWorks, M-Bus, ModBus RTU и OPC. Siemens предлага също така и специализиран софтуер за програмиране на ниво автоматика - Desigo XWorks. Софтуерът се характеризира с изключителна гъвкавост и всеобхватна библиотека от готови приложения, специално разработени, за да подпомогнат специалистите, работещи с него”, заявяват в заключение те.

Предимства на системата
„Ползвателите могат да определят климата на сградата като цяло, както и по помещения, посредством монтираните стайни термостати. Също така BMS позволява едно централизирано управление и/или наблюдение състоянието на системите, които са включени в нея. Системата включва управление дистрибуцията на топлопроизводство, управление производството и дистрибуцията на студ, управление на 4 броя климатични инсталации, на вентилацията на гаражите, наблюдение системата за питейно-битови нужди, наблюдение на канализационната система, наблюдение на три трансформатора, наблюдение на два броя UPS, наблюдение на система за пожарогасене, наблюдение захранването на етажните електротабла, следене нивото на нафтовия резервоар. Интегрирани са 4 броя чилъри по J-Bus, интеграция на 6 броя мултимери по ModBus, интеграция на два дизелгенератора по ModBus”, поясниха от Ню Систем.
Освен със Siemens, в процеса на реализация на обекта Ню Систем си партнира с няколко основни компании. “Ние имахме сключен договор с главния изпълнител Главболгарстрой и съгласувахме всичките си дейстивя с него. Партнирахме си с проектантско боро Филарх, с ОВиК фирма Албос, с фирма Айс Гард и т. н.”, коментират те.

     
Източник: ТД Инсталации; снимка: Ню Систем

Ключови думи: Ню Систем   Siemens   Алфа Банк   система за автоматизация   BMS  

Област: Реализации  

Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Пазар
Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...