Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens и Ню Систем реализираха съвместен проект в Галерия Мол Бургас

01.06.2012   |   Реализации
 

Siemens направление Сградни технологии достави високотехнологична система за автоматизация и контрол (BMS) в търговски център Галерия Мол Бургас. Иновативното решение е базирано на софтуерна и хардуерна платформа от гамата Desigo и е реализирано от партньорска фирма Ню Систем, съобщиха за IndustryInfo.bg от компанията.

"Галерия Мол Бургас е поредният ни успешно реализиран проект в България. Внедрената система Desigo BMS обхваща близо 2000 физически сигнала (physical data points), както и приблизително 1000 интеграционни точки. В системата са интегрирани чилъри, котли, Rooftops и WSHP, дизел генератори, три енергийни центъра, топлостудомери, някои подсистеми в сградата като системата за дъждовна и питейна вода, също и системата за отопление на тръби. За осъществяване на интеграциите на над 300 физически управляващи сигнала са използвани и трите стандартни протоколи - LON, Modbus и Mbus. Самата интеграция е осъществена посредством контролно оборудване на Siemens. Освен това, Ню Систем достави и инсталира полевата автоматика, програмира DDC контролерите и операторската станция”, заявиха от Siemens.

„Освен потребностите и интересите на инвеститора, трябваше да се предвидят и тези на бъдещите наематели. Необходимо беше решенията за всички инсталации да са проектирани и изпълнени предварително, така че да бъдат гъвкави, без да налагат първоначални неоснователни инвестиции и сложни строителни интервенции на по-късен етап. За системата за автоматизация и контрол това означава да бъде модулна с възможност за надграждане във всеки момент, да осигурява максимална сигурност и обезпеченост”, допълниха от компанията.

Галерия Мол Бургас отвори врати на 15 май т.г. Молът разполага със застроена площ от 53 500 кв. м., разпределена на три нива и е първият зелен мол в България, сертифициран по американския стандарт за енергийна ефективност LEED.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   Ню Систем   Галерия Мол Бургас   система за автоматизация   BMS  

Област: Реализации  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Реализации

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...