Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Конференцията "Автоматика и информатика" представи 111 доклада на учени и изследователи от 12 държави - 26.10.2021

26.10.2021   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В началото на октомври т. г. в Техническия университет – Варна се състоя международната конференция "Автоматика и информатика".

Тя традиционно се проведе под патронажа на президента на Република България по време на дните на Джон Атанасов.

За втора поредна година Техническият университет – Варна я организира съвместно със Съюза по Автоматика и информатика "Джон Атанасов" и с Българската секция на IEEE.

За участие в конференцията постъпиха 162 научни доклада. След прецизно рецензиране, осъществено от общо 101 рецензенти и извършена проверка "crosscheck", 111 доклада бяха приети и представени на конференцията. Автори на докладите са учени и изследователи от България, САЩ, Русия, Китай, Австралия, Тайван, Индия, Турция, Ирландия, Словакия, Казахстан и Азербайджан.

Участниците са представители на 4 института на Българската академия на науките (БАН), на 14 български и 18 чуждестранни университета. От представители на ТУ – Варна са подадени 32 доклада, от които са приети 26.

     
Източник: ТУ-Варна

Ключови думи: ТУ-Варна   IEEE   aвтоматика   информатика  

Област: Автоматизация  

Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...