Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation демонстрира решения за виртуална реалност в предприятието

19.12.2018   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

По време на изложението Automation Fair в своята палата на бъдещето Rockwell Automation демонстрира как цифровите и физическите компоненти могат да се слеят безпроблемно в производствено съоръжение, проектирано и построено бързо, евтино и оптимално.

Демонстрацията на производствена линия включваше разнообразни технологии с поглед към бъдещето, включително интелигентната конвейерна система MagneMotion.

"Нашите решения осигуряват множество предимства, но иновативността и намаленото време за въвеждане в експлоатация са очевидните. Това е демонстрация как технологиите могат да се обединят, за да подобрят физическите операции в цифровия свят. Ще продължим да виждаме по-гъвкави и живи технологии като MagneMotion и iTrak", обясни Джон Причард, мениджър стратегическо бизнес развитие в Rockwell Automation.

Софтуерът за добавена/обогатена реалност PTC Vuforia Augmented Reality бе инсталиран върху Microsoft HoloLens, за да демонстрира гласово - контролирана проверка на качеството в полу-виртуална среда. Услугата позволява използването на добавена реалност за получаване на работни инструкции и извършване на проверката на качеството чрез гласови команди. Защитата на работната площ е осигурена чрез скенери, използващи инфрачервена светлина, с чиято помощ Vuforia може да разбере формата на машината и да покаже на оператора къде са зоните за безопасност.

Демонстрацията на цифрова фабрика бе базирана на софтуера Emulate3D върху голям екран, контролиран със системи за управление ControlLogix.

3D камерата StarForm Swift на Odos Imaging (фирма, придобита от Rockwell в края на 2017 г.) бе използвана за регистриране на присъствие и измерване на височината на продуктите. 3D сензорът на Odos Imaging извършва проверката на целостта на изделието, която може да намери  множество приложения в опаковъчната промишленост.

По време на панаира специалистите на Rockwell Automation получаваха и идеи за бъдещи разработки, след като проведоха повече от 50 сесии с обратна връзка от клиентите.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   Automation Fair   MagneMotion   Vuforia Augmented Reality   Emulate3D   ControlLogix  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...