Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation с ръст в продажбите през втората четвърт на финансовата 2020 г.

05.05.2020   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

През втората четвърт на финансовата 2020 г. продажбите на Rockwell Automation са на стойност 1,6813 млрд. щатски долара – с 1,5% повече от регистрираните за същия период на фискалната 2019 г. 1,6572 млрд. щатски долара. Органичните продажби отбелязват спад от 0,2%. Според прогнозите пандемията от COVID-19 ще доведе до понижение на продажбите през третата четвърт на финансовата година с около 15%, а на органичните продажби – с 20%.

Компанията обяви, че предприема мерки за привеждане на разходите в съответствие с очакваните пазарни условия, свързани с пандемията от COVID-19.

"Благосъстоянието на служителите е основният ни приоритет и правим съществени стъпки по отношение на опазването на безопасността и здравето им. Пандемията от COVID-19 ни изправи пред безпрецедентни предизвикателства, но никога не съм бил по-горд от служителите и партньорите ни. Отдадеността им допринася за това да се гарантира, че клиентите ни в областта на естествените науки, производството на храни и напитки, лекарства и продукти за лична хигиена имат възможността да осигурят тези стоки, които са от критично значение за толкова много хора и компании по цял свят", коментира Блейк Морет, главен изпълнителен директор на Rockwell Automation.

"Rockwell Automation функционира от силна финансова позиция. Въпреки че резултатите ни от втората четвърт на финансовата 2020 г. са добри предвид значителния натиск от Китай, очакваме по-ниско търсене в много от обслужваните от нас индустриални сектори за определен период от време. Поради това предприемаме превантивни действия за адаптиране на фирмената структура на разходите към тези условия. Осъществяваме това по начин, който свежда до минимум съкращенията на персонала и ни позволява да продължим да правим стратегически инвестиции в технологии и експертен потенциал, които са важни за успеха на Rockwell Automation в дългосрочен план", допълва Морет.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation  

Област: Бизнес  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...