Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation с ръст в продажбите през втората четвърт на финансовата 2020 г.

05.05.2020   |   Бизнес
 

През втората четвърт на финансовата 2020 г. продажбите на Rockwell Automation са на стойност 1,6813 млрд. щатски долара – с 1,5% повече от регистрираните за същия период на фискалната 2019 г. 1,6572 млрд. щатски долара. Органичните продажби отбелязват спад от 0,2%. Според прогнозите пандемията от COVID-19 ще доведе до понижение на продажбите през третата четвърт на финансовата година с около 15%, а на органичните продажби – с 20%.

Компанията обяви, че предприема мерки за привеждане на разходите в съответствие с очакваните пазарни условия, свързани с пандемията от COVID-19.

"Благосъстоянието на служителите е основният ни приоритет и правим съществени стъпки по отношение на опазването на безопасността и здравето им. Пандемията от COVID-19 ни изправи пред безпрецедентни предизвикателства, но никога не съм бил по-горд от служителите и партньорите ни. Отдадеността им допринася за това да се гарантира, че клиентите ни в областта на естествените науки, производството на храни и напитки, лекарства и продукти за лична хигиена имат възможността да осигурят тези стоки, които са от критично значение за толкова много хора и компании по цял свят", коментира Блейк Морет, главен изпълнителен директор на Rockwell Automation.

"Rockwell Automation функционира от силна финансова позиция. Въпреки че резултатите ни от втората четвърт на финансовата 2020 г. са добри предвид значителния натиск от Китай, очакваме по-ниско търсене в много от обслужваните от нас индустриални сектори за определен период от време. Поради това предприемаме превантивни действия за адаптиране на фирмената структура на разходите към тези условия. Осъществяваме това по начин, който свежда до минимум съкращенията на персонала и ни позволява да продължим да правим стратегически инвестиции в технологии и експертен потенциал, които са важни за успеха на Rockwell Automation в дългосрочен план", допълва Морет.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...