Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation представи ConnectedProduction на Automation Fair

11.12.2018   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

По време на изложението Automation Fair 2018 във Филаделфия Rockwell Automation представи новата цифрова технология ConnectedProduction, която подобрява оперативната ефективност и утвърждава цифровата трансформация в предприятието. Технологията свързва множество различни системи в производството, след което изчиства и дава смисъл на данните.

"Просто казано, цифровата трансформация започва с високочувстителни данни - данни, които са сигурни, достъпни в контекст и предоставени на всички заинтересовани страни в дадена операция в точното време", обясни Алън Ренткъм, директор на глобални решения в Rockwell Automation. "Rockwell помага на клиентите и партньорите в нефтената и газовата промишленост, използвайки набор от технологии под името ConnectedProduction, които осигуряват основата на успеха и възможност за придобиване на оперативни познания".

ConnectedProduction се основава на конпепцията Connected Enterprise на Rockwell Automation и включва пълен пакет от локални или облачни приложения и услуги, свързани с добива на нефт и газ, които осигуряват автоматизация и информация от кладенеца до терминала. Освен събиране на данни и поставяне в контекст, новата платформа осигурява възможност на операторите да се възползват от пълните възможности на портфолиото на Rockwell Automation, за да осигурят контрол и автоматизация на множество от процесите при производство на нефт и газ.

Ключова концепция за ConnectedProduction е идеята за интелигентни активи. Те предоставят начин да се съберат софтуерните и хардуерните компоненти, за да се осигури автоматична конфигурация на актива. "Един пример би бил контролерът на помпата. Способността да се свързва автоматично с актив, да му дава контекст и след това да генерира автоматично табла за управление, работни потоци и анализи значително намалява броя на уменията, необходими за конфигуриране на този актив. Архивните данни, визуализацията и програмата се извършват автоматично от системата", обяснява Ренткъм.

ConnectedProduction се свързва с въведени в експлоатация системи и системи от трети страни. Информацията може да се предаде и на други специалисти от сектора, за да позволи дистанционно наблюдение и диагностика на събитията по време на производството и препоръки в реално време за това как да се коригират оперативните параметри.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   Automation Fair   ConnectedProduction  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...