Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation представи ConnectedProduction на Automation Fair

11.12.2018   |   Събития
 

По време на изложението Automation Fair 2018 във Филаделфия Rockwell Automation представи новата цифрова технология ConnectedProduction, която подобрява оперативната ефективност и утвърждава цифровата трансформация в предприятието. Технологията свързва множество различни системи в производството, след което изчиства и дава смисъл на данните.

"Просто казано, цифровата трансформация започва с високочувстителни данни - данни, които са сигурни, достъпни в контекст и предоставени на всички заинтересовани страни в дадена операция в точното време", обясни Алън Ренткъм, директор на глобални решения в Rockwell Automation. "Rockwell помага на клиентите и партньорите в нефтената и газовата промишленост, използвайки набор от технологии под името ConnectedProduction, които осигуряват основата на успеха и възможност за придобиване на оперативни познания".

ConnectedProduction се основава на конпепцията Connected Enterprise на Rockwell Automation и включва пълен пакет от локални или облачни приложения и услуги, свързани с добива на нефт и газ, които осигуряват автоматизация и информация от кладенеца до терминала. Освен събиране на данни и поставяне в контекст, новата платформа осигурява възможност на операторите да се възползват от пълните възможности на портфолиото на Rockwell Automation, за да осигурят контрол и автоматизация на множество от процесите при производство на нефт и газ.

Ключова концепция за ConnectedProduction е идеята за интелигентни активи. Те предоставят начин да се съберат софтуерните и хардуерните компоненти, за да се осигури автоматична конфигурация на актива. "Един пример би бил контролерът на помпата. Способността да се свързва автоматично с актив, да му дава контекст и след това да генерира автоматично табла за управление, работни потоци и анализи значително намалява броя на уменията, необходими за конфигуриране на този актив. Архивните данни, визуализацията и програмата се извършват автоматично от системата", обяснява Ренткъм.

ConnectedProduction се свързва с въведени в експлоатация системи и системи от трети страни. Информацията може да се предаде и на други специалисти от сектора, за да позволи дистанционно наблюдение и диагностика на събитията по време на производството и препоръки в реално време за това как да се коригират оперативните параметри.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   Automation Fair   ConnectedProduction  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Събития

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...