Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Smart Cities демонстрира решения с мисъл за хората, природата и бизнеса

27.03.2018   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Днес в зала 5 на ИЕЦ, София, стартира изложението SmartCities заедно с паралелните изяви ЕЕ и ВЕ и Save the Planet.
 
"Интелигентните решения за градовете стават все по-достъпни за бизнеса и общините", споделят организаторите от Виа Експо. "Забързаното ни ежедневие и свръх консумацията на ресурси налага промяна на начина, по който произвеждаме и консумираме. Новите технологии са тук и сега, те могат да осигурят една екологична, безопасна, интуитивна и предвидима, ресурсно ефективна среда", допълват те. 
 
Сред акцентите на изложението ще са решения за интелигентно осветление, отопление, охлаждане, слънцезащита, отчитане на консумацията на електроенергия, газ и вода, аудио/видео приложения, KNX продукти, висококачествени UPS системи за осигуряване непрекъсваемостта на автоматизираните процеси. Друг изложител ще популяризира своите IT системи за автоматизация и сигурност. Ще бъде представена и отворена платформа за локализационни услуги и пространствени данни.
 
"Посетителите ще бъдат посрещнати от хуманоиден робот, който може успешно да работи в различни области – търговия, охрана,  образование, здравеопазване, банки. Има и възможности за използване като алармена система за определени обекти", съобщиха още от Виа Експо.
 
В рамките на събитието ще се проведе и еднодневна конференция на 29 март в Конгресния център, за която входът е свободен с регистрация на място. Сред дискутираните теми ще са дигитализация на интелигентния град, разделно събиране на отпадъците примери и ползи от интелигентните IoT решения за общините и др.
     
Източник: Виа Експо

Ключови думи: Виа Експо   Via Expo   Smart Cities   Save the Planet   EE и ВЕ  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...