Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Давид Холдинг представи дигитализацията за интелигентни 3D градове

24.10.2017   |   Събития
 
Давид Холдинг изнесе презентация на тема "Дигитализация за интелигентни 3D градове" в рамките на конферецията "София – град на знанието", която се проведе на 28 септември т.г. в Capital Fort. Темата представи Десислава Димитрова, продуктов мениджър "Bentley решения" в Давид Холдинг, в рамките на панела за стратегии за развитие на град София в град на знанието.
 
Фактори като наличието на застаряващата инфраструктура и лошо проектиране, и глобалният стремеж към урбанизация и по-ефективно използване на ресурси са причина 3D градовете да са първата стъпка към по-сериозно преосмисляне и адаптиране на дизайна на градовете, стана ясно от презентацията на Давид Холдинг.
 
"3D градовете осигуряват средствата за оценка и приоритизиране на инвестициите в инфраструктура, както и за реагиране при инфраструктурни проблеми", заяви Десислава Димитрова.
 
По-добрите 3D модели са възможни благодарение на революцията сред заснемащите устройства и технологиите (дронове, ръчни и мобилни скенери, камери с висока резолюция и др.), технологиите за дистанционно получаване на информация чрез сензори (като LiDAR), появата на облачното неограничено виртуално пространство, както и множеството нови софтуерни решения.
 
"Нашите системи използват все повече сензори и датчици за следене на условията в реално време, както и за симулации и анализи на бъдещи сценарии. На това е базиран и подходът за интелигентна инфраструктура, при който мащабният модел на града получава автоматично данни в реално време за фина настройка на системите, които управляват нашия свят", подчерта Димитрова.
     
Източник: Давид Холдинг

Ключови думи: Давид Холдинг   David Holding   3D градове   интелигентни градове   LiDAR   дигитализация   Bentley  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България
Arrow Electronics

Последно от Събития

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеЕкспертноПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...