Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Давид Холдинг ще участва в проект за по-екологични центрове за данни - 07.02.2017

07.02.2017   |   Начало»Проекти
 
Давид Холдинг започва работата по международния проект GREENDC за изграждане и оптимизиране на по-екологични центрове за данни от януари т.г., съобщиха от компанията. Проектът се финансира от Европейската Комисия и програмата за обмен на знания "Marie Sklodowska-Curie", а негов ръководител е университетът Brunel в Лондон, Великобритания.
 
GREENDC има за цел да разработи инструменти, които да подпомагат ефективното прогнозиране на енергийните нужди, както и да извършват оценка на стратегиите за намаляване загубите на енергия и минимизиране емисиите на CO2. В рамките на проекта ще бъдат обменяни знания между два академични университета и два индустриални партньора - академичните партньори ще осигуряват трансфера на знания по нелинейно прогнозиране и динамична симулация към индустриални партньори, докато индустриалните партньори ще прехвърлят своите знания относно управление на центровете за данни.
 
Крайната разработка ще се визуализира в уеб базиран портал с мониторинг на технически параметри и показатели. Косвен резултат от проекта ще е намаляването на емисиите на CO2 и енергийните отпадъци в резултат на оптимизираното ползване на енергия и балансиране на натоварването на голям брой центрове за данни в цяла Европа, прогнозират партньорите по проекта.
     
Източник: Давид Холдинг

Ключови думи: David Holding   Давид Холдинг   GREENDC   EK   Brunel   центрове за данни  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Проекти

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...