Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Mitsubishi Electric представи нова серия роботи с повишена товароносимост

01.09.2016   |   Технологии
 
Mistubishi Electrc разширява серията си роботи RV-F с нова продуктова линия, създадена да отговори на нуждите на модерните автоматизирани производствени процеси за по-висока товароносимост, съобщиха от компанията.
 
Новите 6-осови роботи RV-35F, RV-50F и RV-70F могат да носят 35, 50 и 70 кг съответно, като също така са подходящи за употреба в автомобилната, хранително-вкусовата и електронната промишлености. RV-35F, RV-50F и RV-70F са създадени за тежкотоварни приложения и при нужда от по-голям обсег на роботите, като например зареждане и обслужване на машини с CNC, обработка на големи материали, монтаж и др.
 
Сред основните предимства на новите роботи RV-F са: по-високата товаронасимост, която позволява автоматизирането на приложения с по-тежки детайли и инструменти; по-големият обсег позволява обслужването на по-големи части и процеси до 2050 мм; безпроблемната интеграция с хардуерната среда Mitsubishi Electric Factory Automation (MEFLA) улеснява намирането на други интегрирани автоматизирани продукти; възможността за избор между клас на защита IP40 или IP67 в зависимост от различните изисквания на приложението.
 
"Управлението с програмния език MEFLA Basic V и контролната ни платформа iQ в съчетание правят роботите равностойно интелигентни и силни. Те могат лесно да автоматизират цялостното производство или само отделни процеси в сложни производствени приложения, където има нужда от големи роботи", обясни Алекс Бонер, мениджър за продуктова група "Роботи" в Mitsubishi Electric Automation.
     
Източник: Mitsubishi Electric

Ключови думи: Mitsubishi Electric   RV-F   MEFLA   iQ   роботи  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...